0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Innovatieve onderdorpel voor energiezuinige kozijnen

Tegenwoordig is bijna geen enkel houten kozijn dat op peil staat nog voorzien van een klassieke onderdorpel uit hout. De meeste opdrachtgevers en aannemers kiezen voor een alternatieve oplossing – een massief kunststoffen onderdorpel, een aluminium variant of een glasvezelversterkt kunststof product. Ook op andere plekken in gebouwen grijpen opdrachtgevers en aannemers graag naar een alternatief voor de houten onderdorpel.

Hoge isolatiewaarde

Luvema ontwikkelde enkele jaren geleden de glasvezelversterkte kunststof Isowel onderdorpel. Een goede oplossing om houtrot voor te zijn. Luvema bedacht de glasvezelversterkte kunststof ook als antwoord op het passief en energiezuinig bouwen. De holle onderdorpel van Luvema heeft een isolatiewaarde tot wel 1.9W/m2K, hoger dan massief kunststoffen of aluminium onderdorpels.
Voor nieuwbouw en renovatie
De glasvezelversterkte onderdorpel van Luvema is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. De onderdorpel kan worden gebruikt voor naar binnen en buiten draaiende deuren en hefschuifdeuren en is verkrijgbaar in blackstone zwart en natuursteenkleur.

Vaste diepte

De Isowel onderdorpel heeft een vaste dieptemaat van 114 millimeter, de standaardmaat voor kozijnen in Nederland. Voor de hefschuifdorpels geldt een diepte van 140 millimeter of 146 millimeter. Luvema levert de Isowel onderdorpel ook voor kunststof kozijnsystemen. Het programma wordt gecompleteerd met glasvezel aanslag- en beglazingsprofielen.

Positioneerpennen

De glasvezelversterkte Isowel onderdorpel bestaat uit meerdere kamers, gescheiden door een versterkingsrug, zodat de dorpel niet zal vervormen. Met positioneerpennen kan de Isowel onderdorpel eenvoudig aan de kozijnstijlen worden gemonteerd. De onderdorpel wordt met rvs schroeven aan de neuten geschroefd. Het boorpatroon is in de dorpel een vast gegeven, afhankelijk van de maat van de neut.

Op maat of als handelslengte

Klanten van Burghouwt hebben hun glasvezelversterkte Isowel onderdorpels op maat binnen een week in huis. Wie kiest voor bestellen op handelslengte (6,6 meter) heeft helemaal geen levertijden meer: de onderdorpels zijn eenvoudig zelf op maat te zagen. Dat verlangt wel diamantzaaggereedschap – geen probleem voor de kleine en middelgrote timmerfabriek, mogelijk wel een drempel voor een kleine zzp’er in de timmerindustrie. Voor die groep verwerkers is er de bestelling op maat.

Nadere informatie: www.burghouwt.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X