4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Industriële coatings van Sikkens

Sikkens biedt een breed en diep assortiment industriële laksystemen voor de timmerindustrie. Burghouwt, groothandel voor bouw en industrie, heeft exclusieve afspraken met Sikkens voor de verkoop en distributie van deze systemen in een groot deel van Nederland. Burghouwt voert van A-merk Sikkens onder meer flowcoats, grondlakken, midcoat en voorlakken, dekkende en transparante lakken, 1-pot systemen en specials.

Nederland is een houtland, met sinds jaar en dag een flinke timmerindustrie – en een industrie van verfontwikkelaars. De behoefte aan industriële coatings bij de timmerindustrie wordt tegenwoordig ingevuld door een beperkt aantal spelers. Sikkens Wood Coatings – onderdeel van Akzo Nobel – is in Nederland marktleider op dit gebied.

One-stop-shopping

Sikkens is al 225 jaar actief en levert laksystemen die nauw op elkaar zijn afgestemd om te voldoen aan de hoge eisen en uiteenlopende wensen van de timmerindustrie. Of het nu gaat om coatings voor Single Part Production of een laksysteem voor handmatig gebruik in het spuitproces. Burghouwt levert exclusief industriële coatings van Sikkens voor de timmerindustrie in een groot deel van Nederland. Met de verkoop en distributie van deze A-merk producten levert Burghouwt de timmerindustrie een uniek one-stop-shopping mogelijkheid. Zo biedt Burghouwt als gespecialiseerde groothandel nog meer toegevoegde waarde aan de timmerfabrieken.

Akzo kiest voor Burghouwt

Akzo kiest voor de samenwerking met Burghouwt onder meer vanwege de focus van de groothandel op de (industriële) bouw en de timmerindustrie. Daarnaast hecht de groothandel veel waarde aan mensen (klanten, partners en medewerkers), kennis en innovatie. Ook het feit dat Burghouwt bewust kiest voor A-merken, overtuigde de verfontwikkelaar om met Burghouwt als partner op te trekken bij de verkoop en distributie van de industriële coatings van Sikkens.

Mengmachine

Burghouwt mengt Sikkens’ industriële coatings voor klanten op kleur in het Burghouwt filiaal in Arnhem. Dankzij een nieuwe mengmachine is deze service voor de timmerindustrie en overige Burghouwt klanten sinds kort beschikbaar. Bij Burghouwt kan men terecht voor het mengen van bussen tot 20 liter – in alle kleuren en van alle coatings. Naast het brede en diepe Sikkens-assortiment biedt familiebedrijf Burghouwt van oudsher een scala aan oplossingen aan de timmerindustrie in Nederland. Als specialist op het gebied van hang- en sluitwerk werken veel timmerfabrieken naar tevredenheid samen met Burghouwt.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X