-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

IEB biedt cursussen online aan

Na een succesvolle try-out staan de twee basiscursussen (Hout & Plaatmateriaal) opnieuw gepland. Omdat een onlinecursus vaak als intensief wordt ervaringen is ervoor gekozen om de basiscursus Hout en ook de basiscursus Plaatmateriaal op te splitsen in twee dagdelen. Online cursus Hout vindt plaats op donderdag 11 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdag 18 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur. De online cursus Plaatmateriaal staat op het programma voor donderdag 25 juni 2020 van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdag 2 juli 2020 van 09.00 tot 12.00 uur.

Voor wie?

De twee basiscursussen zijn uitermate geschikt voor iedereen die zijn/haar kennis wil opfrissen en voor (nieuwe) medewerkers in de houtbranche. Essentiele basiskennis over hout en plaatmateriaal wordt gedeeld. Tijdens de cursus Hout leren de deelnemers alles over de oorsprong van hout, houtsoorten, de kenmerken en de toepassingen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: eigenschappen, kwaliteiten & maten, duurzaamheid, onvolkomenheden, vochtgehalte, drogen en bewerken en afwerken.

Een groot aantal soorten plaatmateriaal zal besproken gaan worden tijdens de cursus Plaatmateriaal. Onderwerpen zullen onder andere zijn: kwaliteit en klassenindeling conform normen, de grondstof en de kenmerken. Voor welke toepassingen zijn de platen het meest geschikt? Hoe is de productie van platen? Wat zijn de gebreken? Wat zijn de (standaard) afmetingen. Hoe is de transport en de opslag geregeld?

Subsidie mogelijkheid

Beide basiscursussen zijn erkend door Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT). Bedrijven die onder de cao voor de Timmerindustrie vallen kunnen voor deze cursus bij de SSWT subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in cursuskosten.

Training op maat

Naast de basistraining Hout en Plaatmateriaal biedt IEB ook andere trainingen aan zoals; HSB (houtskeletbouw), visueel sorteren hout (loof en naald) en natuurlijk onze jaarlijkse studiereis naar Zweden (ultieme studiereis voor de houtliefhebber).
Wilt u een cursus aangepast aan uw bedrijfsbehoeften? Neem dan gerust contact met ons op om dit te bespreken.

Nadere informatie:
Ingenieursbureau Evan Buytendijk
Telefoon: 055 – 301 47 54
www.evanbuytendijk.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X