1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Huisshow bij Duivestein Techniek Oss

OSS – Automatiseren is de toekomst. Daar zijn ze bij Duivestein Techniek in Oss van overtuigd. En om dat te laten zien zet deze specialist in handling- en magazijnsystemen op 9, 10 en 11 september de deuren open voor een huisshow. Dit jaar hebben de open dagen een speciaal tintje, omdat Ruud en Paul Duivestein de volledige zeggenschap ( inclusief de bijbehorende aandelen) over het bedrijf van hun ouders hebben overgenomen.

Tijdens deze drie, gratis te bezoeken, open dagen laat Duivestein alles zien wat het in huis heeft. Dat varieert van een MD-D platenmagazijn (met en zonder verdiepingsvloer) en een PD-kozijnhout magazijn tot en met materiaal invoerwagens, kettingbanen, rollenbanen en haakse overgaves. Ook zijn er diverse sorteersystemen en stapelautomaten waar de bezoeker kennis mee kan maken.

Duivestein is al ruim 37 jaar actief in binnen- en buitenland en mag zich zonder overdrijven een grote speler noemen op het gebied van logistieke automatiseringsoplossingen voor de hout- en plaatverwerkende industrie. Het kan daarbij gaan om een stand-alone oplossing, maar ook om een compleet geautomatiseerd magazijn, aangestuurd door elektromechanische oplossingen en de nieuwst digitale besturings- en communicatietechnologie.

De meeste systemen zijn uitgerust met een eigen machinebesturing en worden gevoed via PC’s of een netwerk, waarbij ze zijn gekoppeld aan een ERP-systeem van het productiebedrijf. De machines worden dan doorgaans met een tablet of smartphone bediend. Duivestein biedt de klanten een in eigen beheer ontwikkeld Warehouse management Systeem aan. Met dit systeem is het mogelijk om het magazijn van begin tot eind te automatiseren.

Maatwerk

Directeuren Ruud en Paul Duivestein noemen het een uitdaging om voor iedere klant een oplossing op maat aan te bieden. Dat is niet eenvoudig, want vaak leveren de afmetingen van de productiehallen de nodige beperkingen. Het modulaire programma telt zes productfamilies met elk weer vijf of meer varianten. Het bedrijf beschikt binnen een straal van anderhalve kilometer over vaste leveranciers die de onderdelen produceren.

Ambitie

Het tweetal heeft de ambitie uitgesproken om verder te groeien en wil zich daarbij in eerste instantie vooral te focussen op de Benelux. Dit gebied heeft volgens de broers nog voldoende mogelijkheden voor groei, temeer omdat Duivestein zich niet alleen richt op de houtverwerkende industrie, maar ook stappen zet in de kunststof-, steen- en metaalindustrie.

Nadere informatie en aanmelden voor de open dag:
www.duivestein-techniek.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X