3.1 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtvademecum: ingrijpend vernieuwd

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ALMERE – Uitgeverij Vakbladen.com presenteert samen met Centrum Hout het nieuwe Houtvademecum. De inhoud van deze elfde druk is geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid.

Sinds de eerste druk in 1955 is het Houtvademecum uitgegroeid tot hét Nederlandstalige vakboek over houtsoorten, hun eigenschappen en toepassingen. Het bundelt betrouwbare informatie over houtsoorten vanuit onderzoek en praktijk, ter promotie van goed houtgebruik. Want alleen al in Nederland wordt er jaarlijks 12 miljoen kubieke meter hout toegepast.

De full colour uitgave informeert in woord en beeld over de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties, opbouw van hout en nog veel meer. De bomen die het hout voortbrengen, en hun herkomstgebieden, worden eveneens beschreven.

Houtwoordenboek

Het Houtvademecum is bovendien een soort ‘houtwoordenboek’. De nieuwe editie belicht meer dan 250 meest gangbare houtsoorten (van abachi tot zebrano) die in Nederland en België worden gebruikt. Van elke houtsoort is een nieuwe set foto’s gemaakt, zodat ze goed herkenbaar zijn. Het boek bevat nieuwe praktijkinformatie en aangepaste houtbeschrijvingen. De elfde herziene druk gaat verder in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, duurzaam inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout.

Auteurs

Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout. De hoofdredactie van de 11e druk wordt gevoerd door dr. René Klaassen (SHR Wageningen). De redactie en technisch advies zijn in handen van Eric de Munck (Centrum Hout/VVNH). Beiden werkten intensief samen met een begeleidingscommissie.

Voor wie

Het Houtvademecum is bedoeld voor alle schakels die betrokken zijn bij hout, bomen en bos – in zowel Nederland als Vlaanderen. Bijvoorbeeld houtleveranciers, houtbewerkers, houtverwerkers, voorschrijvers/besluitvormers, houttoepassers, onderwijs, brancheorganisaties en overheidsinstanties. Maar ook voor hobbyisten en belangstellende particulieren is de inhoud van het Houtvademecum interessant.

11e druk, januari 2018
Initiator: Centrum Hout
Uitgeverij: Vakbladen.com
832 pagina’s
ISBN-nummer: 978-90-828172-9-4
Verkoopprijs: € 139,95 (inclusief 6% btw)

- Advertisement -

Laatste nieuws

X