8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtvademecum ingrijpend vernieuwd

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ZWOLLE – Uitgeverij Vakbladen.com presenteert het nieuwe Houtvademecum. De inhoud van deze elfde druk is geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid.

De full colour uitgave informeert in woord en beeld over de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties, opbouw van hout en nog veel meer. De bomen die het hout voortbrengen en hun herkomstgebieden worden eveneens beschreven.

Sinds de eerste druk in 1955 is het Houtvademecum uitgegroeid tot hét Nederlandstalige vakboek over houtsoorten, hun eigenschappen en toepassingen. Het bundelt betrouwbare informatie over houtsoorten vanuit onderzoek en praktijk, ter promotie van goed houtgebruik. Want alleen al in Nederland wordt er jaarlijks 12 miljoen kubieke meter hout toegepast.

Houtwoordenboek

Het Houtvademecum is bovendien een soort ‘houtwoordenboek’. De nieuwe editie belicht meer dan 250 meest gangbare houtsoorten (van abachi tot zebrano) die in Nederland en België worden gebruikt. Van elke houtsoort is een nieuwe set foto’s gemaakt, zodat ze goed herkenbaar zijn. Het boek bevat nieuwe praktijkinformatie en aangepaste houtbeschrijvingen. De elfde herziene druk gaat verder in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, duurzaam inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout. Dit alles maakt het Houtvademecum tot een ‘must’ voor iedereen die dit materiaal verhandelt, bewerkt, verwerkt, voorschrijft, gebruikt of het om andere redenen een warm hart toedraagt.

Auteurs

Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout. De hoofdredactie van de elfde druk wordt gevoerd door dr. René Klaassen (SHR Wageningen). De redactie en technisch advies zijn in handen van Eric de Munck (Centrum Hout/VVNH). Beiden werkten intensief samen met een begeleidingscommissie.

Houtvademecum:

11e druk, januari 2018
Initiator: Centrum Hout
Uitgeverij: Vakbladen.com
832 pagina’s
ISBN-nummer: 978-90-828172-9-4
Verkoopprijs: 139,95 euro (inclusief 6% btw)

Nadere informatie en bestellen: www.houtvademecum.com

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X