0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtsoorten herkennen

WAGENINGEN – Houtsoorten herkennen is een vak op zich en niet eenvoudig. SHR nodigt belangstellenden daarom uit om deel te nemen aan de cursus ‘Houtsoorten herkennen’ op 19 en 26 september.

De cursus wordt gehouden van 14.00 tot 21.00 uur bij SHR in Wageningen. In deze twee dagen wordt aan de deelnemers geleerd om zo’n vijftig veel voorkomende houtsoorten te herkennen op basis van uiterlijk en opvallende kenmerken, waarbij soms alleen een scherp mes en een loepje als gereedschap hoeft te worden gebruikt.

Houtvademecum

Tijdens de cursus wordt het Houtvademecum als handboek gebruikt. Deelnemers krijgen een exemplaar van dit vademecum uitgereikt. Houtsoorten herkennen is een vereiste om goed met hout te kunnen werken en de cursus is dan ook aan aanrader voor alle mensen die veel (met verschillende) houtsoorten werken. Natuurlijk komen bekende tropisch houtsoorten als afzelia, bangkirai, basralocus, bilinga, iroko merbau, meranti, mahonie, sapeli, sipo tatajuba en teak aan bod. Maar ook soorten als afrormosia, makoré, moabi, jatoba, keruing en de kabbes worden besproken en uiteraard komen de naaldhoutsoorten, zoals grenen, vuren, dennen, lariks, douglas en oregon pine en de bekendste Europese loofhoutsoorten, langs.

Meer informatie en inschrijven kan via de SHR-website (www.shr.nl) onder het kopje ‘SHR-Academy’.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X