8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtresearchdag 2019

DELFT – De Houtresearchdag 2019 wordt dit jaar gehouden op de Technische Universiteit Delft en wel op vrijdagmiddag 18 januari. De organisatie van deze middag is in handen van de TU (faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen) te Delft en de Vereniging van HoutConstructeurs (VHC).

Diverse onderwerpen passeren de revue. Zo vertelt Michele Mirra over de sterkte en stijfheid van traditionele houten vloeren in metselwerkhuizen in Groningen en het effect van versterkingen onder cyclische belastingen. Ook staat er een lezing op het programma over Modelling of timber floors , door Eliz Liao. Djonno Bressers vertelt over een methode om de effectieve kiplengte te bepalen voor houten liggers en Okke Willebrands gaat in op de ‘vertical shortening of timber structures’.

Leatitia Koning vertelt over een onderzoek naar de mogelijkheden om met moderne technieken, zoals met CNC-machines, aantrekkelijk constructies te maken met ‘traditionele’ in elkaar grijpende verbindingen. Tot slot gaat Jan-Willem van de Kuilen in op de ontwikkeling van GLT en LVL beuken in de houtbouw. In Duitsland is gelamineerd hout en LVL van beuken ontwikkeld. Deze technieken hebben een hoge sterkte. Van de Kuilen vertelt hoe deze ontwikkeling tot stand is gekomen.

Inschrijven voor de Researchdag 2019 kan via de site ww.verenigingvanhoutconstructeurs.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X