4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtpro+ verplaatst naar 2022

DEN BOSCH – De organisatie van HoutPro+, Nederlands belangrijkste vakbeurs voor de houtverwerkende industrie, heeft besloten de beurs dit najaar af te zeggen en te verplaatsen naar 2022.

Op 9 juni zijn de adviesraad van HoutPro+, de Brabanthallen ( Libéma ) en beursorganisator Claever Associates bijeengekomen om de verschillende scenario’s te bespreken. Alle voors en tegens werden in overweging genomen en de uiteindelijke beslissing is dat het organiseren van de beurs HoutPro+ wegens teveel onzekerheden als onmogelijk wordt geacht, zo laten Lieve Vermeulen en Anja Stuerhout namens de beursorganisatie weten. Ook zal er geen alternatief plaatsvinden, bijvoorbeeld in de vorm van een alternatief programma, zo vult voorzitter van de Adviesraad Axel V. de Graaf aan.

Er zijn meerdere redenen om een streep te zetten door het event. Zo is er op dit moment geen officiële toestemming van de Nederlandse overheid om een event van dit formaat toe te staan. Daarnaast is het voor de grotere en/of internationale standhouders te laat om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen voor een beurs. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de bestelde machines op tijd geleverd te krijgen. Daarnaast is de kans op een tweede golf van het coronavirus in het najaar reëel. De gezondheid van bezoekers en standhouders en medewerkers van de beursorganisatie kan dus niet gewaarborgd worden. Maar zelfs zonder een tweede golf vreest de beursorganisatie minder bezoekers vanwege de coronamatregelen.

En dus hebben betrokken partijen de beslissing genomen om de beurs naar het vierde kwartaal van 2022 te verplaatsen.

Stap opzij

Verder laat de beursorganisatie weten dat intern binnen het beursteam ook één en ander verandert. Zo zet Olivier Claesens een stap opzij en geeft hij de fakkel door als organisator van de HoutPro+ aan Lieve Vermeulen. Op deze manier kan hij zich concentreren op het algemeen management van zijn firma Claever Associates en mede de praktische organisatie verzorgen van de Belgische vakbeurs voor de houtbewerkingsector Prowood.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X