0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtimport Best verkoopt kozijnhout Plato

BEST – Lucien Arends, directeur Houtimport Best en Bart Raymann, commercieel directeur Platowood hebben een overeenkomst ondertekend waarin is vastgelegd dat houtimport Best als preferred dealer verkooppunt is voor Platowood Fraké Kozijnhout. Door deze samenwerking is Platowood in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam kozijnhout.

In twee dagdelen zijn werknemers van Houtimport Best opgeleid door middel van een presentatie met technische informatie over het proces en het kozijnhout. Daarnaast stond een rondleiding op het programma voor een goed begrip van het Platowood-proces dat volledig in eigen beheer wordt uitgevoerd.

Het KOMO-gecertificeerd kozijnhout is de nieuwste innovatie van Platowood. Dit kozijnhout is goed verwerkbaar en toepasbaar hout voor raam- en deurkozijnen. Door het hydro-thermische modificatieproces (platoniseren) is het hout vormvaster en onderhoudsarmer dan andere houtsoorten. Door dit hout ook nog eens te vingerlassen en te lamineren ontstaat geoptimaliseerd kozijnhout met standaardlengtes van 5.90 meter. Waar kozijnen door weersinvloeden normaal gesproken eens per 5 of 6 jaar opnieuw geschuurd en geschilderd moeten worden, volstaat bij Platowood Fraké Kozijnhout een onderhoudsinterval tot wel 15 jaar. Bovendien is het hout inbraakwerend, gelijk aan meranti, geschikt voor alle soorten hang- en sluitwerk en heeft het een uitstekende isolatiewaarde, waardoor het een interessant product is voor NOM- (Nul Op de Meter) en BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouwd) woningen.

Houtimport Best

Als importeur van (hard)hout heeft Houtimport Best een gespecialiseerd assortiment in (hard) hout en plaatmaterialen. Sinds 1960 voorziet het bedrijf haar afnemers van kwalitatief hoogstaande producten. Het bedrijf is gecertificeerd deelnemers van FSC en PEFC.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X