1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Houtdag 2018: Hout op triomftocht

AMSTERDAM – ‘Hout op triomftocht’. Het is de titel van de Houtdag 2018, donderdag 15 november in Hotel Jakarta, Java-eiland, Amsterdam.

Mee door de innovatieve ontwikkelingen bij houthandels, timmerfabrieken, producenten en onderzoeksinstituten, inclusief de milieucertificering van bos en hout, heeft het materiaal een enorme bouwsprong gemaakt. Vooral een product als kruislaaghout draagt daaraan in grote mate bij, zoals aan houthoogbouw, waarmee de grenzen aanzienlijk zijn verlegd. Reden voor het organiserende Houtblad om de middag ‘Hout op triomftocht’ als thema mee te geven.

Deze editie heeft als extra onderdeel een rondleiding door houthoogbouwproject Hotel Jakarta. Direct bij het project betrokkenen, zoals architect SeARCH, constructeur Pieters Bouwtechniek en houtproducente Derix Gelijmde Houtconstructies verzorgen de informatieve rondleiding door het hotel.

Diverse internationale sprekers vertellen over de nieuwe wereld van hout: van ontwerp naar computerimplementatie naar productie en montage. Ook zijn er weer een interactieve rondtafelsessies die direct contact biedt met sprekers en houtexperts. Dit gebeurt aan statafels in de zaal op de informatiemarkt bij de stands.

De Houtdag wordt in de ochtenduren voorafgegaan door een masterclass, waarin Ro Koster en Ad Kil van RO&AD Architecten voor een select gezelschap van architecten en constructeurs dieper ingaan op hun manier van ontwerpen.

De Houtdag begint om 12.30 uur met een ontvangst en registratie. Om 13.05 opent dagvoorzitter Daan Bruggink (Eco architect en voorzitter van de Adviesgroep nieuwbouw en renovatie) de middag. Het programma omvat wisselend plenaire sessies en ronde tafelgesprekken. De middag wordt afgesloten rond 17.30 uur met een borrel en hapjes.

Nadere informatie en inschrijven: www.hethoutblad.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X