-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hout onverminderd populair

ROTTERDAM – In Rotterdam Ahoy werd onlangs Material District 2019 gehouden. Van 12 tot en met 14 maart begaven duizenden belangstellenden zich naar het evenement om zich te informeren over de laatste materiaalinnovaties. Naast tal van bijzondere nieuwe materiaaltoepassingen bleek ‘good old’ hout onverminderd populair.

MaterialDistrict is een materialententoonstelling die al vele jaren een gemêleerd publiek weet te trekken van onder meer architecten, ontwerpers, studenten en vele anderen. De editie van 2019 bood belangstellenden onder meer zes onafhankelijke sectortentoonstellingen (‘Architecture’, ‘Interiors’, ‘ Products’, ‘Textiles & Fabrics’, ‘Urban & Landscapes’ en ‘Print & Sign’), samengesteld door onafhankelijke experts. Hier waren tweehonderd nieuwe materiaalvarianten te vinden. En ook op de stands van de honderdveertig exposanten stonden innovatieve materialen natuurlijk centraal.

Bezoekers werden op de beurs geconfronteerd met tal van opmerkelijke materialen. Wat te denken van gedroogde ontlasting, slachtafval en allerlei andere tot voor kort veronachtzaamde organische mogelijkheden? Geheel in lijn met het huidige ontwerpklimaat, waar duurzaamheid en circulariteit een hoofdrol speelt, was er natuurlijk ook veel hout te vinden op Material District. Hout voor gevels, vloeren, wanden, plafonds, noem maar op. Het bewijst andermaal dat eigenzinnige materiaaltrends komen en gaan, maar dat de veelzijdigheid van hout altijd blijft bestaan.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X