1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hout doet het goed op Domotex

HANNOVER – De Domotex staat voor de deur. De internationale vakbeurs voor de vloerbedekkingsbranche van 10 tot en met 13 januari 2020 in de Hannover Messe telt 1500 exposanten. Hout beperkt zich tot de hallen 12 en 13, maar de creativiteit in die hallen kent geen grenzen. Ook interessant: Wood.Works in hal 8.
Belangrijke leveranc
iers van houten vloeren of daarmee verwante industrie zijn onder ander Hürne, Decospan, Bimbo, Swiss Krono en Forstry Timber. De beurs heeft een uitgesproken internationaal karakter. Slechts 12 procent van het totale vloeroppervlak is geclaimd door Duitse bedrijven.

Wood.Works

Het hart van de beurs, Hal 8, is volledig gewijd aan de weergave van Framing Trends. Het hoofdthema ‘Atmysphere’ gaat over hoe vloeren ons gevoel van welzijn kunnen verbeteren. Er zijn vier paviljoens ingericht die bestaan uit themakamers om het hoofdthema nog tastbaarder te maken. Als onderdeel van één van de Framing Trends in hal 8 zal een reeks Italiaanse bedrijven haar creatieve producten en oplossingen tonen die de kwaliteiten en kenmerken van hout benadrukken met een specifieke link naar het concept welzijn. Deze ‘hout’ vitrine, Wood.Works, draait om vijf thema’s: zuivering, waterbestendigheid, akoestische beheer, gebruik van licht en voelbare indrukken. Zij vormen de conceptuele basis voor de exposities van de deelnemers. De exposities zullen de speciale eigenschappen van hout benadrukken, die helpen om de kwaliteit van de binnenomgeving te verbeteren door een reeks van toepassingen: geluidsisolatie, waterbestendigheid, nieuwe tactiel sensaties en de antibacteriële werking van hout. De show past perfect bij het hoofdthema Atmysphere, welke is geïnspireerd door de toenemende belangstelling voor gezondheid en welzijn in de samenleving van vandaag. Ons gevoel van welzijn wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van onze woon e- en werkomgeving en de meubels en accessoires die ons omringen. Het gebruik van natuurlijke materialen en de recycling van die materialen spelen in dit verband een fundamentele rol. Hout heeft daarbij een goed verhaal, hetgeen veel exposanten en sprekers op diverse momenten gedurende de beurs duidelijk gaan maken.

12 en 13

De hallen 12 en 13 zijn voorbehouden aan parket, hout en laminaat. Net als bij andere vloerbedekkingen heeft ook bij de houten vloer de individualisering zijn intrede gedaan. De fabrikanten laten hun klanten steeds vaker kiezen uit een breed scala aan innovatieve patronen, structuren en kleuren, waardoor architecten en planners, maar ook ambachtslieden, retailers en consumenten een schat aan keuzemogelijkheden wordt geboden.

Nadere informatie: www.domotex.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X