1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hoogwaardige gevelbekleding met extra lange lengtes van resthout

ARNHEM – Houtfabrikant Platowood maakt van resthout hoogwaardig gevelbekleding met extra lange lengtes.

Ook de bouwsector ontkomt niet aan de gevolgen van het coronavirus. Het aanbod van bouwmaterialen wordt steeds beperkter. Maar dat geldt niet voor Platowood. Met een eigen productielocatie in Arnhem kan de houtfabrikant nog steeds voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen. Sterker nog; Platowood heeft nu zelfs gevelbekleding met extra lange lengtes tot circa 6 eter op voorraad.

Door het productieproces te optimaliseren is Platowood in staat om van geplatoniseerd Fraké resthout hoogwaardige gevelbekleding te maken. Door geoptimaliseerde, korte lengtes te vingerlassen biedt Platowood lange lengtes tot 6 meter, gemiddeld twee keer de verdiepingshoogte. Van deze gevingerlaste delen is het rendement 100 procent, wat betekent dat er geen uitval is door bijvoorbeeld kopscheuren. Daarbij is het mogelijk om deze geveldelen in ieder gewenst profiel te schaven. Bij geborstelde, fijnbezaagde delen is de vingerlas niet zichtbaar.

Bart Raymann, commercieel directeur bij Platowood: De lange lengtes resulteren in minder stuiknaden op de gevel, waardoor het rustiger oogt. Hiermee spelen wij niet alleen in op de vraag van architecten maar benutten we ook alle delen van de hernieuwbare grondstof hout. Bij alles wat Platowood doet, streven we naar een zo gering mogelijke belasting voor het milieu en een permanente opslag van CO2.”

In overleg is het mogelijk om vanaf 300 meter, zonder toeslag, geveldelen in een eenzijdige lengtespecificatie te bestellen. Op de ruimte voorraad van de gevingerlaste delen in kopmaart 20×145 (ruw ) ontvangt de koper tot en met 30 juni een introductiekorting.

Nadere informatie:
Platowood
Telefoon: 0 88 60 500 60
www.platowood.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X