0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Homag wijst kleine en middelgrote ondernemingen de digitale weg

KORTRIJK – Vens & Thiers en Klingelnberg-Klauss, beiden lid van de Optimat Group zijn deze Ligna te vinden in de hallen 13 en 14 met ene breed scala aan machines. Zij brengen in hun nieuwsbrief verschillende oplossingen van de Duitse machinefabrikant Homag onder de aandacht. Voor de kleine en middelgrote onderneming laat Homag zien dat instappen in de digitale wereld niet zo moeilijk is als het lijkt. Het Optimat salesteam (Vens & Thiers/Klingelnberg- Klauss) is aanwezig op vrijdagmiddag 31 maart.

Homag neemt opnieuw hal 14 in met machine, software en technologische innovaties voor de houtbewerking. De machines zullen volop in actie laten zien waartoe ze in staat zijn. Op meer dan 5000 vierkante meter standruimte zullen zowel ambachtelijke als grote industriële bedrijven zich thuis voelen. Onder het motto ‘Your Solution’ toont Homag de bezoekers totaaloplossingen waarmee klanten kunnen voldoen aan de eisen van de hedendaagse en toekomstige trends. In het hart van de Homag-stand: ‘Het Innovation Center’. Hier staat Homag stil bij ‘het meubilair van de toekomst’ en de technologieën die nodig zijn om dit te produceren..

Digitalisering? Hoe pak je dat aan?

Veel kleinere en middelgrote ondernemingen stellen zichzelf de vraag: Wat zijn de concrete mogelijkheden als het gaat om digitalisering? En hoe vind ik de modules voor een toekomstgerichte werkplaats? Homag helpt de ondernemer met zijn instap richting digitalisering door verschillende oplossingen aan te bieden.

Meubel-configurator

Neem bijvoorbeeld de cabinetCreator (meubel-configurator). Met deze nieuwe configurator configureert de gebruiker het gewenste meubel, inclusief het gewenste beslag, via tablet of computer op een eenvoudige manier. Productietekeningen, stuklijsten en cnc-programma’s worden direct gegenereerd en kunnen geëxporteerd worden. De cabinetCreator ‘draait’ op elk toestel en iedere internetbrowser zonder software installatie.

Digitale opdrachtenmap

Een tweede mogelijkheid is de productionManager (digitale opdrachtenmap) en zaagoptimalisatie intelliDivide. Hiermee behoren de handgeschreven stuklijsten tot het verleden. Alle productie-relevante gegevens kunnen eenvoudig geïmporteerd worden. Ze zijn via tablet of smartphone altijd toegankelijk. De bediener krijgt een totaaloverzicht van alle opdrachten en kan deze verder optimaliseren. Wanneer hij optimaliseert met intelliDivide, kan hij kiezen uit verschillende optimaliseringscriteria ( bijvoorbeeld: weinig afval of de vlugste of minste plaatmanipulatie). Etiketten afdrukken kan in één klik.

Sorteerassistent

Een andere mogelijkheid is de productionAssist Sorting (de soorteerassistent). De voorwaarde om deze productassistent te gebruiken is een speciale sorteercel. De gebruiker scant de barcode en ontvangt een verwijzing naar de exacte stockageplaats.

Montageassistent

En dan de productionAssist Assembly (de montageassistent). Deze productieassistent voor de montage toont de explosie en stuktekeningen alsook de 3D-meubeltekening. In een overzicht vindt de gebruiker een lijst met alle beslag en krijgt hij een totaaloverzicht voor de montage. Deze is steeds beschikbaar.
Op de Ligna toont Homag als deze nieuwe functies in een werkplaats met de volgende machines: een SawTeq B-130 ( instapmodel opdeelzaag), een EdgeTeq S-200 ( instapmodel kantenaanlijmer) en een CentaTeq P-100 (CNC-machine voor zowel plaatmateriaal als massief).

Nadere informatie: Homag

- Advertisement -

Laatste nieuws

X