4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Homag presenteert volledig geautomatiseerd zaagconcept

SCHOPFLOCH- Automatisch efficiënt. Handmatig veelzijdig. Fantastisch flexibel. Dat zijn de sterke punten van de nieuwe Homag Sawteq B 300 flexTec en Sawteq B 400 flexTec. Twee robotzagen die maximale veelzijdigheid bieden.

Homag levert zeer innovatieve geïntegreerde oplossingen voor houtbewerking. Op dat gebied is het Duitse bedrijf wereldwijd marktleider. Het biedt productieconcepten van klein tot groot, van eenvoudig genetwerkt tot volledig gedigitaliseerd, van handmatige machinebediening tot maximale automatisering. Het gloednieuwe zaagconcept van de twee nieuwe machines maakt gebruik van geïntegreerde robots. Beide machines kunnen langere tijd volledig geautomatiseerd en dus onbemand productie draaien. De geïntegreerde zaag is uitgerust met een robot die de automatische afstapeling uitvoert. Het resultaat: hoge prestaties met lage personeelseisen.

Volledig geautomatiseerd

Waar vaak meer machines nodig zijn voor diverse processen, kan dat dankzij automatisering nu met één. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de Sawteq-B-320 flexTec direct te verbinden met de kantenlijmmachine. Onderdelen die niet hoeven te worden gelijmd kunnen automatisch afgestapeld worden.

Klaar voor Tapio

Naast de Sawteq B 300 flexTec en Sawteq B 400 flexTec levert Homag nog meer dan 25 andere machines met indrukwekkende eigenschappen. Allemaal geautomatiseerd en klaar voor Tapio, het open Internet-of-Things-platform dat via een app eenvoudig en overal overzicht geeft over alle machines en daardoor flexibiliteit biedt bij het dagelijks werk.

Direct gelabeld

Alle concepten hebben één ding gemeen: geïntegreerde geautomatiseerde labeling van onderdelen. Deze identificatie van onderdelen maakt het mogelijk om elk deel duidelijk toe te wijzen tijdens de lopende operatie. Bovendien is het hierdoor makkelijk om delen die worden geweigerd opnieuw te produceren.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X