16.9 C
Apeldoorn
vrijdag 29 september 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Homag presenteert paneelzagen: van S tot XXL

HORB – Welke zaag past het beste bij uw productie-eisen? Welke ondersteuning bieden Homag-zagen in tijden van tekort aan geschoolde werknemers? En welke rol heeft de end-to-end data-integratie van planningswerk en materiaalopslag tot zagen en stapelen? Deze en andere vragen worden beantwoord op Live.Homag.

Eenvoudige machinebediening in combinatie met maximale efficiëntie en flexibiliteit bij het zagen. Dit zijn de sterke punten van de Homag-zagen. Volledig uitgerust met de CADmatic 5 machinecontroller en de mogelijkheid om intelliDivide te gebruiken als cloudoptimalisatieoplossing of Cut Rite als on-site optimalisatieoplossing.

In Horb en Holzbronn leren klanten alles over paneelzaagmaten van S tot XXL. Of het nu gaat om enkele zagen(Sawteq B-130 en Sawteq B-200) of zaagcellen (Sawteq B-300 met opslagsysteem Storteq S-200), of de robot Sawteq B-300 flexTec en Sawteq B-320 flexTec), basisapparatuur of met aangepaste extra’s: Homag laat zien hoe klanten hun paneelzaagopdrachten flexibeler, sneller en zuiniger kunnen verwerken. De focus ligt niet alleen op zagen, maar ook op het vereenvoudigen van de upstream- en downstreamprocessen, waardoor de soepele doorstroming van onderdelen wordt geoptimaliseerd. De intelligent geïntegreerde Homag-softwareoplossingen zorgen ook voor lean processen en maximaal materiaalgebruik.

Sawteq B-130

De Sawteq B-130 biedt een nauwkeurig, efficiënt, ergonomisch en veilig zaagproces. Dit wordt gewaarborgd door bewezen technologieën in combinatie met toekomstgerichte oplossingen. Naast de norm van 3200 mm is de Sawteq B-130 nu verkrijgbaar met een optionele zaaglengte van 3800 millimeter. Dit betekent dat, indien nodig, grotere
paneelformaten gemakkelijk op de instapzaag kunnen worden verwerkt. Een ander voordeel is dat de Sawteq B-130 met een zaaglengte van 3800 millimeter ook kan worden uitgerust met Easy2Feed voor automatische voeding. Om dit mogelijk te maken, is een schaarlifttafel geïntegreerd in de achterste machinetafel. Dit kan gemakkelijk worden geladen met volledige paneelpakketten vanuit het achterste machinegebied en zorgt zo voor snellere processen met een betere doorstroming. De Sawteq B-130 is beschikbaar met de intelligente intelliGids basisbediende begeleiding van de operator.

Sawteq B-300

De Sawteq B-300 met automatische integratie van opslagsystemen gaat nog een stap verder met tal van extra’s voor een hoge materiaaldoorvoer en ergonomie. Deze omvatten het Storeteq S-200 automatische opslagsysteem, een geïntegreerde voorstapeltafel met paneeletiketteringssysteem, Power Concept professional, het volledig uitgeruste intelliGuide professionele operatorhulpsysteem en de LITE-ontstapelingsmodule. Deze oplossingen werken samen om een optimale processtroom en verhoogde productiviteit te garanderen.
Maximale flexibiliteit is een van de belangrijkste vaardigheden bij houtbewerkers: Ten eerste staan veel batchgrootte 1-bestellingen op de agenda, die zo automatisch mogelijk moeten worden verwerkt. Een andere situatie kan serieproductietaken vereisen, met grotere batchgrootten in een pakket. Verder is de zaag uitgerust met een industriële robot die het zagen in batchgrootte 1 over lange lijnen volledig autonoom voltooit – tot achthonderd onderdelen worden per serie geproduceerd. Indien nodig kan de bediener de zaag eenvoudig op handmatige bediening zetten, omdat de zaag ook nog altijd beschikt over alle functies van een klassieke Homag paneelzaag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X