4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Homag en KUKA gaan strategisch partnership aan

NÜRNBERG – De Homag-group en KUKA hebben tijdens de Holz-Handwerk een strategisch partnership ondertekend. Zij spreken de intentie uit intensief te gaan samenwerken aan grote ontwikkelingsproject om zo intelligente robot- en automatiseringsoplossingen te ontwikkelen speciaal voor de houtverwerkende industrie.

Automatiseerder KUKA heeft ruime internationale ervaring in verschillende sectoren. Daarnaast kan het bedrijf terugvallen op een uitgebreid netwerk van gecertificeerde partners in verschillende landen. Wereldwijd heeft KUKA 13.200 medewerkers in dienst en is het één van de marktleiders op het gebied van automatisering. Homag heeft ruime ervaring in de houtverwerkende industrie en een uitgebreid wereldwijd verkoopnetwerk. Beide partijen willen samen de beschikbaar van automatiseringsoplossingen uitbreiden.
Pekka Paasivaara, CEO bij Homag, heeft een goed gevoel bij de samenwerking: “Wij zijn doorlopend op zoek naar partners om zodoende zo veel mogelijk oplossingen op het gebied van automatisering aan te bieden. Wij denken dat de samenwerking met KUKA daarbij de mogelijkheden vergroot.” Ook Stefan Lampa, CEO KUKA Divisoen Industries heeft een goed gevoel bij de samenwerking. “Wij zijn trots op de samenwerking met Homag en deze past in ons streven om meer diensten en producten af te zetten in industriële sectoren.”

Grenzebach

Naast de samenwerking met KUKA zette Paasivaara zijn handtekening onder een tweede samenwerkingsovereenkomst, namelijk dat met de Grenzebach Group. Dit bedrijf is specialist in het automatiseren van logistieke verplaatsing van materialen tussen de verschillende machines en magazijnen voor materiaalopslag.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X