-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Hencon Forestry presenteert Axsel

ULFT – Hencon Forestry is de laatste tijd in het grootste geheim bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuw merk. Sinds 1 december staat de naam van het nieuwe merk trots op de gevel en op de bosbouwmachines van Hencon: Axsel Vrijdagavond 30 november werd de naam bekend gemaakt tijdens een speciale avond. Zaterdag volgde een open dag voor het publiek. Axsel ‘never off duty’ omvat een breed assortiment bosbouwmachines.

Met het nieuwe merk Axsel is Hencon tevens de samenwerking aangegaan met het Italiaanse merk Pezzolato. Een aantal Axsel-machines zal in Italië gebouwd gaan worden, maar onder de nieuwe merknaam Axsel in de markt verschijnen. Axsel omvat een aantal machines voor het verzamelen, versnipperen en frezen van bomen en restmaterialen. Alle Axsel machines worden ontwikkeld en gebouwd in de fabrieken in Nederland en in Italië.
General Manager Hencon Forestry. Dirk-Jan Winkelhorst vertelde bij de presentatie van de nieuwe merknaam, dat de oude merknaam van de machines, Dutch Dragon, niet langer voldeed. “Als je op internet zoekt naar ‘Dutch Dragon’, dan kom je al snel terecht bij allerlei drugsgerelateerde artikelen. Dat willen wij natuurlijk niet. Daarnaast vindt bij de aanschaf van nieuwe machines vaak een eerste oriëntatie plaats via internet. Dutch Dragon is een merknaam, waarvan al snel wordt gedacht: ‘Made in China’. Daarnaast was dit een mooi moment om onze samenwerking met Pezzolato bekend te maken. We bouwen een deel van de machines in Italië, maar dat gebeurt volledig onder onze specificaties.”

Maar Hencon had meer te melden. Zo gaat Hencon Forestry vanuit Ulft een deel van de Duitse markt voor John Deere bedienen. Dit voor de levering van de machines, maar ook voor het onderhoud ervan. John Deere is een van origine Amerikaanse organisatie die is gespecialiseerd in de productie van landbouw –en bosbouwmachines.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X