8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Harwi verkoopt oplossingen

Harwi Ultra
De Harwi Ultra verticale platenzaag is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Ultra 1550, de Ultra 1850 en de Ultra 2150, waarbij het nummer correspondeert met de zaaghoogte. De Ultra 1550 heeft een zaaglengte van 3300 millimeter en bij de 1850 en de 2150 is dat 4300 millimeter.
De zagen uitgerust met een pneumatisch geregelde afzuiging, een verschuivende achterwand en een blokkeersystem tegen het verticaal en horizontaal inzagen. Deze unieke pneumatisch geregelde afzuiging zorgt voor een werkomgeving zonder stof. Alle uitvoeringen beschikken over een lengte-aanslag, twee afkortgeleiders, een remmotor, strokenaanslag, programmanokken en een noodstop. Alle uitvoeringen zijn te verkrijgen met de nodige klantspecifieke opties.

Gedeelde expertise leidt tot innovatie

HELMOND – EPM Automation, Elcon en Harwi vormen tezamen één groep met als eigenaar-directeur Martien Welten. De drie ondernemingen delen expertise en versterken elkaar op die manier en zetten flinke stappen in het perfectioneren van hun producten. Het laatste resultaat: de Harwi Ultra verticale platenzaag.
Martien Welten is al lange tijd directeur-eigenaar van EPM Automation. Het metaalbedrijf is al 15 jaar toeleverancier van Harwi Holland en toen vier jaar geleden de kans zich voordeed om Harwi Holland over te nemen heeft Welten niet lang getwijfeld. “We zijn met EPM al lange tijd toeleverancier van Harwi voor met name het plaatwerk. De mogelijkheid om een bedrijf met een rijk historie zoals Harwi over te nemen was een mooie kans. We zijn nu in staat om nieuwe zaagmachines en bijbehorende producten te ontwikkelen. Met de overname van Elcon twee jaar geleden hebben we nog meer expertise in huis gehaald. Hier is duidelijk sprake van dat je elkaar versterkt door expertise uit de drie afzonderlijke bedrijven met elkaar te delen en gebruik te maken van elkaars netwerk. Daarnaast hebben we nu ook meer financiële mogelijkheden om vernieuwingen door te voeren. Zo heeft EPM onlangs geïnvesteerd in een nieuwe freesbank.”

Dealers

En dus beschikt Welten, naast EPM, nu over twee sterke zaagmerken. Elcon is al sinds 1948 een bekende naam op de markt. Harwi laat vanaf begin jaren zestig van zich horen. Elcon is een pure specialist op het gebied van verticale platenzagen. Harwi beschikt over een uitgebreider pakket met bouwzaagmachines, cirkelzaagmachines, radiaal zaagmachines en de verticale platenzagen. De verkoop van de machines van Harwi vindt plaats uitsluitend via een landelijk dekkend dealernetwerk. “Een van onze speerpunten voor de komende jaren is een intensievere begeleiding van onze dealers. We beschikken zelf ook over een serviceteam, maar het eerste aanspreekpunt voor de eindgebruiker blijft de dealer. Vanuit ons dealernetwerk bereiken ons ook klantspecifieke vragen. De machines waarin we deze vragen verwerken bouwen we hier in Helmond ‘op maat’. We verkopen oplossingen in plaats van machines”, aldus Welten die met twee merken platenzagen, Elcon en Harwi, niet bang is dat deze elkaar beconcurreren voor wat betreft de verticale platenzagen. “Nee, bij deze twee merken is eerder sprake van aanvulling op elkaars portfolio.”

Gezondheid

Bij de overname van Harwi vier jaar geleden wist Welten al direct op welke punten hij de zagen van Harwi wilde perfectioneren. “Bij de verticale platenzagen spelen automatisering, veiligheid en gezondheid een steeds belangrijker rol. Daarom hebben we bij de Ultra veel aandacht besteed aan de afzuiging. De landelijke norm voor afzuiging ligt op dit moment op 2 mg per kubieke meter. Bij de nieuwe Ultra is sprake van 0,2 mg per kubieke meter, een tiende dus van de norm. Dat kan door niet alle zuigkleppen tegelijktijdig te openen, maar alleen de kleppen, die zich direct naast de zaagsnede bevinden. De rest blijft gesloten. Zo creëer je een optimale afzuiging”, legt Welten uit, die benadrukt dat de machine met de geperfectioneerde afzuiging heel geschikt is voor het zagen van cementgebonden platen en gipsplaten. “Geïnteresseerden kunnen hier in Helmond altijd samen met hun dealer komen proefzagen. We hebben altijd een machine klaar staan voor demonstraties.”
Maar de afzuiging is niet het enige noviteit. Ook het bedieningspaneel is verbeterd en heft een nieuwe uitstraling gekregen. Daarnaast is het mogelijk om de zaag op eenvoudige wijze uit te rusten met een tablet en een printer voor het etiketteren van de gezaagde producten.

Ligna

Maar de presentatie van de nieuwe Ultra is niet de enige noviteit die Harwi gaat presenteren op de Ligna. “We presenteren op onze Harwi-stand ons volledige zaagprogramma. En daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met een nieuw automatisch opduwsysteem, speciaal ontwikkeld voor onze afkortzagen. En direct tegenover Harwi staat de stand van Elcon. Zo laten we op de Ligna zien wat we al langer tijd aan de markt uitleggen. Elcon en Harwi zijn twee afzonderlijke merken, maar we zijn geen concurrenten. We versterken elkaar. Een duidelijk geval van 1+1=3.”

Nadere informatie:
Harwi Holland
Hal 12, standnummer A16

- Advertisement -

Laatste nieuws

X