0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Handleiding CLT

AMSTERDAM – Architectenbureau Inbo heeft een handleiding CLT voor architecten en bouwkundigen op de markt gebracht. Deze ‘handleiding CLT’ stimuleert architecten om te kiezen voor houtbouw.

De handleiding geeft praktische handvatten voor het ontwerpproces: van de initiatie-fase tot de uitvoering, met een focus op gestapelde woningbouw. Denk aan vuistregels tijdens de SO-fase, hoe maak je een goed kostenberekening, hoe krijg je bouwpartners enthousiast en hoe los de dak-akoestiek en brandveiligheid op. Daarnaast heeft het handboek veel aandacht voor de principes van de detaillering.

In de Nederlandse bouwsector is momenteel veel belangstelling voor het bouwen met hout. Er ontbreekt alleen nog kennis over dit onderwerp, waardoor houtbouw nog niet grootschalig wordt toegepast. De handleiding is het resultaat van een eigen onderzoek naar de mogelijkheden van hout binnen de gestapelde woningbouw. Het onderzoeksteam van Inbo, bestaande uit Merel Vos, Gustaf Jackson, Bahar Yildiz en Joost van den Bergh, richtte zich op CLT, ook wel massieve houtbouw genoemd. Het boekwerk is 64 pagina’s dik en is te downloaden via de site van Inbo: www.inbo.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X