4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Haakse slijper met dodemansknop

NURTINGEN – Met de nieuwe grote haakse slijpers van Metabo WEPBA 24-230, 24-180 en 26-230 MVT Quick met dodemansschakelaar en veiligheidsrem biedt Metabo maximale gebruikersbescherming in alle vermogensklassen.

“Onze haakse slijpers staan er vooral in de metaal en industrie om bekend, toonaangevend te zijn wat betreft vermogen, levensduur en gebruikersbescherming”, zegt productmanager Christoph Sautter. “De nieuwe grote haakse slijpers WEPBA 24-230, 24-180 en 26-230 MVT Quick zijn ook aanzienlijk duurzamer en lichter dan vergelijkbare machines op de markt.” Metabo heeft voor iedere toepassing de passende haakse veiligheidsslijper in zijn assortiment: van handzame 900 Watt- tot krachtige 2.600 Watt-machines met schijfdiameters van 115 tot 230 millimeter. Bij controleverlies helpt de dodemansschakelaar. Die schakelt de machine meteen uit, wanneer de gebruiker de schakelaar loslaat. De mechanische schijfrem brengt de schijf binnen 2,5 seconden tot stilstand – ook bij stroomonderbreking.

Minimale terugslag

Ook het inschakelen van de machine hebben gebruikers letterlijk in de hand: met de zachtaanloop start de machine zonder schokken op tot zijn maximale toerental. Desondanks kan het bij het doorslijpen gebeuren dat de schijf in het materiaal vastklemt. De kracht van de machine raakt de gebruiker dan door de forse terugslag met volle kracht – en kan hem zo verwonden. Bij de nieuwe haakse veiligheidsslijpers WEPBA 24-230, 24-180 en 26-230 MVT Quick wordt deze terugslag door een elektronische veiligheidsuitschakeling van de motor gereduceerd. Maar ook na een plotselinge stroomonderbreking, bijvoorbeeld bij stroomuitval, is de gebruiker beschermd: de herstartbeveiliging voorkomt dat de nog ingeschakelde machine opstart, nadat de stroom weer hersteld is. De haakse slijper moet eerst uit- en daarna weer ingeschakeld worden.

En ook al is een grote haakse slijper van huis uit geen lichtgewicht: de nieuwe haakse veiligheidsslijpers van Metabo zijn meer dan een halve kilo lichter dan vergelijkbare modellen van de concurrentie.

Nadere informatie:
Metabo
Telefoon:0346 – 259 060
www.metabo.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X