1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Gunstig moment om energie in te kopen

HAARLEM – CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie roept haar leden op om nu energie in te kopen. De prijzen van olie, CO2, gas en elektriciteit zijn erg in beweging. Het is volgens CBM gunstig om in te kopen voor een langere periode om op die manier flink te besparen.

De energiemarkt is echter complex en ondoorzichtig. WDM-Energie, partner van CBM, adviseert om de volmachten zo snel mogelijk af te geven zodat de leden kunnen profiteren van de huidige gunstige prijzen.

De overheid stimuleert verbruikers om bewuster om te gaan met energie door ieder jaar de energiebelasting te verhogen. In 2019 zal daardoor vooral de gasprijs stijgen. Maar ondernemers kunnen zelf ook maatregelen nemen om bijvoorbeeld sluipverbruik te herkennen. Via WDM kunnen CBM-leden een abonnement nemen op een energiemonitoringsysteem waardoor dagelijkse verbruiken en pieken te bekijken zijn. Daar is wel een slimme meter voor nodig.

Zonnepanelen

In oktober komt er SDE+ subsidie beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen, zowel voor kleinere als voor > 3*80A aansluitingen.

Nadere informatie: energie@cbm.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X