-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Groen licht voor Hornbach Apeldoorn

APELDOORN – De zestiende vestiging van Hornbach komt in Apeldoorn. De Raad van State gaf Hornbach woensdag 27 maart groen licht om te bouwen op de plek van de voormalige Americahal in Apeldoorn. De voorbereidingen gaan na dit akkoord dan ook direct van start. Dit wordt, na Duiven, de tweede vestiging van Hornbach in de provincie Gelderland.

De koop was een paar jaar geleden al gesloten, maar nu is een grote stap genomen. Door het oordeel van de Raad van State zijn zowel bestemmingsplan als vergunning onherroepelijk. Dit betekent dat Hornbach een vestiging mag openen met tuincentrum en afhaalcentrum op de plaats waar nu de Americahal staat, aan de Laan van Erica. Na deze positieve uitspraak schiet de bouwmarkt meteen uit de startblokken.

“Iedereen doet het liefste waar hij goed in is”, zegt Evert de Goede, algemeen directeur Hornbach Bouwmarkt Nederland. “En bij ons is dat: bouwen! We gaan meteen aan de slag met de voorbereidingen. De provincie Gelderland staat al jaren op onze lijst om hier ook een vestiging te bouwen. Komend voorjaar openen wij een nieuwe vestiging in Duiven en we kunnen niet wachten om een tweede vestiging te openen in Gelderland. Ruim 9.100 vierkante meter voor een nieuwe bouwmarkt en 4.800 vierkante meter voor een tuincentrum. En ook komt er een afhaalcentrum voor bezoekers van 1.700 vierkante meter.”

Hornbach heeft momenteel veertien vestigingen in Nederland. Begin volgend jaar wordt in Duiven de vijftiende vestiging geopend. Apeldoorn zou dan dus de zestiende vestiging zijn. De ambitie van Hornbach is circa 25 vestigingen in Nederland.

Over Hornbach

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het Duitse familiebedrijf heeft een historie van ruim 140 jaar en meer dan 21.000 medewerkers. Hornbach is sinds 1997 actief in Nederland en heeft inmiddels veertien vestigingen in ons land.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X