-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Greenpeace waarschuwt voor Tropische Trump

AMSTERDAM –Greenpeace maakt zich ernstig zorgen over uitspraken van de onlangs in Brazilië gekozen ultrarechtse president Jair Bolsonaro, ook wel de Tropische Trump genoemd. De milieu-organisatie is een actie begonnen om geld in te zamelen om de lokale bevolking te ondersteunen die vecht voor het behoud van het regenwoud.

Bolsonaro is onder andere van mening dat het tropisch regenwoud mag wijken voor de productie van soja en veeteelt. Ook wil hij ruimte geven aan meer mijnbouw en waterkrachtprojecten. Hij wil de soevereiniteit over de Amazone behouden en verzet zich tegen plannen om een groot oppervlak van de Amazone tot internationaal beschermd gebied te verklaren.

Met het geld dat Greenpeace inzamelt hoopt het de lokale bevolking te kunnen trainen in het gebruik van drones en smartphones. Daardoor zijn de bewoners van het gebied in staat om ontbossing beter te documenteren. Ook is het met de financiële bijdrage mogelijk om landrechten beter te handhaven en om internationale bedrijven te verantwoording te roepen die betrokken zijn bij de ontbossing van het regenwoud. Ook wil Greenpeace wereldwijde acties ondersteunen die de aandacht op de Amazone vestigen. Daarnaast maakt financiële middelen het mogelijk om politici ter verantwoording te roepen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X