9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Gratis voorcollege ‘Houtsoorten herkennen’

WAGENINGEN – SHR verzorgt op 21 september een gratis, digitaal voorcollege over de tweedaagse cursus ‘Houtsoorten herkennen’.

Van 9.00 – 9.30 uur kan men dan kennismaken met de docent van de cursus. Hij zal laten zien wat de basisvaardigheden zijn om houtsoorten te kunnen herkennen en welke basiskennis hierbij van belang is. Verder zal hij cursusmateriaal laten zien en een indruk geven van de lesvormen die hij gaat gebruiken. Hiernaast kan men tijdens het voorcollege al leren om ten minste twee houtsoorten te kunnen herkennen.

Als handleiding wordt het Houtvademecum gebruikt dat elke cursist aan het begin van de cursus ontvangt. De docent is ook de hoofdredacteur van dit boek. Vijftig veel gebruikte houtsoorten (zes naaldhoutsoorten, veertien gematigde loofhoutsoorten, circa dertig tropische loofhoutsoorten) worden behandeld.

De doelgroep voor deze cursus is breed en omvat alle professionals die met hout werken of in houtproducten handelen maar ook diegene die geïnteresseerd zijn in hout en houtgebruik.

Inschrijven voor het voorcollege kan via info@shr.nl.

Nadere informatie: www.shr.nl/opleidingen-en-sprekers/cursussen/houtsoorten-herkennen-50-veel-voorkomende-soorten-2-daagse-cursus

- Advertisement -

Laatste nieuws

X