1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Goede vooruitzichten Carrefour International du Bois 2018

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

NANTES – De voorbereidingen van de aankomende beurseditie van de Carrefour International du Bois zijn in volle gang. Van 30 mei tot en met 1 juni 2018 vormt deze Europese houtvakbeurs in het Franse Nantes een internationale etalage voor de houtsector.

Elke twee jaar wordt de Europese houtvakbeurs in Nantes georganiseerd door Atlanbois (branchevereniging voor de promotie van hout in de Pays de la Loire) en de Grand Port Maritime de Nantes St Nazaire, waar gedurende drie dagen ruim tienduizend vakbezoekers afkomstig uit tachtig landen het aanbod van 550 exposanten voorbij zien komen. “Dit jaar willen veel van de terugkerende exposanten grotere stands en tegelijkertijd verwelkomen we veel nieuwe exposanten”, aldus Géraldine Poirier, algemeen beursmanager van de Carrefour International du Bois. Vanuit Nederland mag de beurs zich de laatste jaren verheugen op een explosieve stijging van het aantal bezoekers.

Focus op hulpbronnen en herbebossing

De mobilisatie van professionals op het gebied van vraagstukken in verband met hulpbronnen en herbebossing is sterk. Het project AMI Dynamic Bois heeft vooralsnog geleid tot de herplanting van 150.000 bomen in de Pays de la Loire. Logischerwijze worden acties en initiatieven van professionals in het kader van het behoud van natuurlijke bronnen dan ook gewaardeerd tijdens de beurs. De exposanten en de houtindustrie ondersteunen deze visie en initiatieven, die zij mede op de beurs naar voren brengen.

Zakelijk trefpunt

Een conferentiecyclus ‘Houttechnieken en -oplossingen’ vindt plaats in hal 4. In deze hal vindt de bezoeker informatie, actualiteiten, cijfers en technieken over ontwikkelingen voor de houtindustrie, bestemd voor adviseurs, eigenaren van gebouwen, bouwbedrijven, ontwikkelaars, onderzoekbureaus, en timmerlieden.

Innovatie: hal 1

In samenwerking met onderzoeks- en opleidingsinstellingen wordt een nieuwe ruimte georganiseerd met informatie over technische ontwikkeling, nieuwe machines en methodes voor virtual reality simulatie of 3D impressie. Voor meer beursinformatie en het aanvragen van toegangsbadges (vanaf maart 2018) kunnen geïnteresseerden terecht op www.timbershow.com

In Nederland wordt de vakbeurs Carrefour International du Bois 2016 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (telefoon: 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl)

- Advertisement -

Laatste nieuws

X