0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

GND-webinar rook-brand

NIJMEGEN – Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. Tijdens een online webinar op 24 juni 2021 lichten specialisten van de Brandweeracademie (IFV), testinstituut Peutz en GND-garantiedeuren de nieuwe eisen toe, vertellen ze welke rol deuren spelen bij het voorkomen van rookverspreiding en leggen ze uit wat het betekent voor brandwerende deuren.

Met de strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. De nieuwe eisen zijn realistischer en bieden echte weerstand tegen rook. Ook de verplichte zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren in woongebouwen die sinds kort van kracht is en de wet kwaliteitsborging (die naar verwachting komend jaar in werking treedt) passeren de revue. Daarnaast komt controle en herkenning van rook- en brandwerende deuren met de juiste classificatie aan bod.

Het online webinar vindt plaats op 24 juni 2021 van 12.30 tot 13.35 uur. Het event is interactief en voor iedereen gratis toegankelijk. Het webinar is interessant voor adviseurs, ingenieurs, bouwmanagement, brandweer, omgevingsdiensten, bouwbegeleiders, controleurs, aannemers, verwerkers, opdrachtgevers, woningbouwverenigingen en architecten in de woning en utiliteitsbouw.

Uitgebreide informatie over het GND-webinar: www.gnd.nl/webinar.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X