0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

GND lanceert nieuwe campagne

NIJMEGEN – Uit onderzoek blijkt dat bijna 4 miljoen Nederlanders langdurig geluidhinder ervaren. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid. Slaapgebrek, verhoogde stress, een hoge bloeddruk en bloedstolling liggen op de loer, soms zelfs met hart- en vaatziekten en uiteindelijk sterfte tot gevolg. Met de campagne ‘Een deur is maar een deur, tot je last hebt van geluid’ vraagt GND aandacht voor de bijdrage van deuren en kozijnen aan de vermindering van geluidhinder in Nederland.

In huis is de mate van geluidsisolatie van grote invloed op het wooncomfort en welbevinden. Goede geluidsisolatie van woon- en werkruimten is dus van groot belang en daarvoor zijn goede deuren- en kozijnen noodzakelijk. Fabrikanten die zijn aangesloten bij GND hebben speciale geluidwerende deuren ontwikkeld. De gebruikte materialen en het ontwerp met een speciaal kaderprofiel waar de deur invalt, zorgen voor optimale geluidwering.

Geluid is een complexe materie. Er is veel verwarring over begrippen en geluidwaarden. Met eenduidige definities, herkenbare labels en de GND-zekerheidsklassen verstrekt GND helderheid over de mate van geluidwerendheid van een deur en kozijn.

GND-zekerheidsklassen

Met de GND-zekerheidsklassen bieden de aangesloten fabrikanten garantie op de functionele prestaties van het geleverde en gemonteerde product. Afhankelijk van de zekerheidsklasse, voldoet alleen het deurblad, het deurblad inclusief hang en sluitwerk en dichtingen of het deurblad inclusief hang- en sluitwerk, dichtingen en kozijn gegarandeerd en is het volgens het testcertificaat gemonteerd.

Herkenbaarheid

Geluidwerende deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid van de deur en kozijn te controleren.

Uitgebreide informatie over de GND-zekerheidsklassen, de waarden van geluidsisolatie, categorieën voor geluidwerende deursets en de advieswaarden voor de verschillende toepassingen is te vinden op de website van GND, www.gnd.nl.

GND is de overkoepelende organisatie van Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X