1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

GND komt met bestekteksten

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ARNHEM – De wettelijke regelgeving wordt steeds verder aangescherpt. Het is voor architecten en bestekschrijvers een uitdaging om voortdurend op de hoogte te zijn van alle veranderende regels. Om er zeker van te zijn de voorgeschreven houten binnen- en/of buitendeuren voldoen aan alle eisen op het gebied van brand- rook-, geluid- en inbraakwerendheid, heeft GND kant-en-klare bestekteksten opgesteld.

De standaard bestekteksten zijn handige bouwstenen; architecten en bestekschrijvers hebben alle vrijheid in vormgeving, afwerking en afmetingen van deuren en weten tegelijkertijd zeker dat de houten binnen- en/of buitendeuren voldoen aan alle eisen op het gebied van brand- rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

Garantie op de prestaties van deuren is van groot belang. In de praktijk worden deuren en kozijnen vaak gezien als losse componenten; na samenvoeging op de bouwplaats is het de vraag wie verantwoordelijk is voor de prestaties en de garanties. Om te voorkomen dat partijen naar elkaar wijzen als er iets fout gaat, bieden GND-fabrikanten geïntegreerde oplossingen met GND-zekerheidsklasse III. De fabrikant is dan verantwoordelijk voor zowel de levering als de montage en biedt garantie op de kwaliteit en prestaties.

QR-code

Een deur met GND-garantie is eenvoudig te herkennen aan het GND-zekerheidslabel met QR-code aan de scharnierzijde van de deur. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur valt en wat de prestaties zijn op het gebied van geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid. Met de gratis ‘GND deurscanner’-app is een GND-deur altijd en overal, zelfs offline te checken.

GND

GND is de overkoepelende organisatie van elf toonaangevende Nederlandse deurenfabrikanten. De aangesloten deurenproducenten maken zich samen sterk voor optimale kwaliteit en prestaties van binnen- en buitendeuren, het bevorderen van het vertrouwen tussen fabrikanten en hun afnemers en maatschappelijke thema’s als veiligheid en duurzaamheid.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X