1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Geslaagd eerste seminar Centrum Hout

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

BUSSUM – Donderdag 7 juni vond in het Nationaal Militair Museum te Soest het seminar ‘Toekomstbestendig bouwen met hout’ plaats. Dit seminar werd door Centrum Hout georganiseerd ter ere van de eerste officiële algemene ledenvergadering van de federatieve vereniging. Leden en genodigden hoorden meer over de doelstellingen en de toekomstplannen van Centrum Hout. Ook is de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

In een mini-seminar nam directeur Paul van de Heuvel zijn toehoorders mee langs de doelstellingen van Centrum Hout. De federatieve vereniging wil onder meer het meest vanzelfsprekende aanspreekpunt op het gebied van hout en houtproducten zijn, wil meer hout in de bouw en enthousiaste en goed geschoolde werknemers in de branche. Bovendien wil Centrum Hout aan tafel zitten bij belangrijke besluitvormingsprocessen. Dat Centrum Hout in elk geval bij twee grote spelers van harte welkom is, werd duidelijk in de presentaties van Fries Heinis van Bouwend Nederland en van Jeroen Pepers van Aedes. Zij nodigden de branche uit om over tal van onderwerpen mee te denken. De bouw staat immers voor grote uitdagingen, hielden zij het publiek voor. De klimaatdoelstellingen en aanvullende duurzaamheidseisen vormen bij zowel aannemers als woningbouwcorporaties voor de nodige kopzorgen. Het is daarbij belangrijk om met de klant mee te denken en oplossingsgericht aan het werk te gaan.

Voorafgaand aan de bijeenkomst van Centrum Hout vonden de Algemene ledenvergaderingen van zowel de NBvT als de VVNH plaats. De leden van de Nederlandse branchevereniging voor de timmerindustrie stemden in met de herbenoeming van Marco Wijma als voorzitter van de vereniging. Wijma is ook voorzitter van de federatieve vereniging Centrum Hout.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X