9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Gerretsen Wijhe presenteert lijmautomaat voor timmerindustrie

WIJHE – Gerretsen Wijhe neemt de KMB Topglue lijmautomaat op in haar portfolio. De machine is afkomstig van de Nederlandse machinebouwer Kuipers Machinebouw uit Vriezeveen en valt op door de degelijke en compacte bouw, de eenvoud in de bediening en last but not least: een financiële investering die serieus lager is dan van soortelijke machines op de markt.

KMB staat voor Kuipers machinebouw. Frank Kuipers, oprichter en eigenaar vertelt over de geschiedenis van het bedrijf. “Ik ben begonnen als technicus bij een leverancier van interne transportsystemen, waardoor het oplossingsgericht denken mij met de paplepel ingegoten werd. Dit kreeg een vervolg in een vergelijkbare functie bij een leverancier van houtbewerkingsmachines. Deze markt kreeg me te pakken in die zin dat het me enorm fascineerde. Het was in die tijd een zeer traditionele markt met veel mogelijkheden tot logistieke verbetering en automatisering. Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat ik mijn ideeën vanuit een eigen bedrijf wilde vermarkten en daarmee ben ik in 2001 begonnen. Mijn eerste klus was de mechanisering van een hoekopstelling bij Timmerfabriek Bramer in Geesteren. Gaandeweg zijn we gegroeid en hebben ons gespecialiseerd in het bedenken, ontwikkelen en bouwen van allerlei innovatieve logistieke systemen en machines voor de timmerindustrie en houtskeletbouw”, vertelt Kuipers, die in zijn bedrijf ondersteuning kreeg van zijn zoon Laurens. “Mijn zoon Laurens studeerde werktuigbouwkunde en ik kreeg in die periode een opdracht voor een volautomatisch laad- en lossysteem ten behoeve van een bewerkingscentrum voor ramen, deuren en kozijnen. Laurens heeft de ontwerptekeningen en technische tekeningen gemaakt en genoot daarvan. Vanaf dat moment was het wel duidelijk dat Laurens deel zou gaan uitmaken van Kuipers service.”

Inmiddels heeft Laurens zijn draai binnen het Vriezeveense bedrijf gevonden. Hij vertelt waarom er juist is gekozen om deze KMB Topglue lijmautomaat op de markt te brengen: “Het viel ons op dat veel lijmmachines op de markt onnodig complex zijn in de bediening, maar ook veel vierkante meters innemen op de werkvloer. Bovendien brengt de aanschaf vaak een flinke financiële investering met zich mee. Wij waren er van overtuigd dat hier nog wel wat te verbeteren viel. En dus staat er nu een compacte machine, die prima stand alone kan functioneren. De machine is onder andere voorzien van een, speciaal door ons voor deze toepassing, ontwikkelde RVS pomp en ventiel.”

Vader en zoon zijn overtuigd dat de machine en welkome aanvulling is voor de markt. “We gaan deze machine in serie bouwen en voor de verkoop in Nederland hebben we Gerretsen Wijhe benaderd, omdat we daar al heel lang een goede relatie mee hebben. We hebben samen verschillende projecten uitgevoerd waaronder de volledige logistiek rondom Saomad bewerkingscentra. We maken over en weer gebruik van elkaars kracht. Wij zijn machinebouwers en Gerretsen Wijhe is goed in het vermarkten van de machines die wij bouwen.”

Verkoop en informatie:

Gerretsen Wijhe
Telefoon: 0570-523318
mdeboer@gerretsen.nl
www.gerretsen.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X