1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Genomineerden Plato ontwerpcompetitie

ARNHEM –Maar liefst 44 architecten hebben hun visie ingezonden voor de bekleding van het nieuwe kantoorpand van Platowood, het Platowood Paviljoen, in Arnhem. Na een uitgebreide selectie zijn nu nog vier kanshebbers in de race.

Alle inzendingen zijn nauwkeurig bestudeerd en beoordeeld op basis van de gestelde jurycriteria. Daarnaast is gekeken naar de uitvoerbaarheid, de motivatie en het bureauportfolio. De verschillende invalshoeken van de inzendingen zijn in categorieën ondergebracht: diepte, groen en verbinding. Uiteindelijk is per categorie één bureau geselecteerd. Uit alle inzendingen zijn vier inzendingen geselecteerd. Er is een wildcard gegeven aan het bureau dat ons triggert op het gebied van (materiaal)onderzoek naar de integratie van hout en groen.

De genomineerden zijn: Weeber Architecten (Sandra Weeber en Yvonne Weeber Categorie: diepte Kernwoorden ontwerp: stoer, gelaagd, licht), Studio Ties van Benten (Ties van Benten Categorie: groen Kernwoorden ontwerp: Een Groen Uithangbord), Machi Machi x Moriko Kira (Satoru Muneda en Moriko Kira Categorie: verbinding Kernwoorden ontwerp: 1. Gently woven wooden basket; 2. Leaking light; 3. Façade parts without nails or glue) en la-di-da – Laura van Santen (wildcard Categorie: onderzoek Kernwoorden ontwerp: trellis, klimplanten, materiaalonderzoek).

Vervolg

De genomineerde architecten gaan aan de slag met een digitaal ontwerp en een mock-up. Op 24 juni presenteren zij hun ontwerp aan de vakjury. Deze kiest vervolgens één winnaar, wiens ontwerp wordt gerealiseerd. Op 1 juli wordt het winnende ontwerp bekendgemaakt. Het winnende bureau ontvangt een geldprijs van 5000 euro. Daarnaast wordt er een budget beschikbaar gesteld voor gezamenlijke productontwikkeling van maar liefst 20.000 euro.

Over de Platowood Ontwerpcompetitie

Drie kantoorunits zijn vanuit Amersfoort naar Arnhem verplaatst en vormen het nieuwe onderkomen van het bedrijfsbureau van Platowood. Het snelgroeiende houtveredelingsbedrijf heeft voor de houten bekleding van het gebouw een ontwerpcompetitie uitgeschreven. Via de ontwerpcompetitie kunnen architecten ervaren hoe het is om te werken met het vormstabiele, duurzame en esthetische hout van Platowood. De winnaar krijgt er bovendien een bijzonder referentieproject bij op het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland: Industriepark Kleefse Waard in Arnhem.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X