0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

FSC Event in Burgers’ Zoo

ARNHEM – Het jaarlijkse FSC Event staat dit jaar op de agenda op 8 februari. Het event vindt plaats in het Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. De middag begint om 13.00 uur en eindigt rond 16.30 uur met een netwerkborrel. Tussentijds geven diverse sprekers invulling aan het programma.

Zo vertelt Alex van Hoof, directeur van de Arnhemse dierentuin over de locatie en zijn persoonlijke en professionele relatie met duurzaam bosbeheer, biosbescherming en biodiversiteit. Meteoroloog en klimaatdeskundige Reinier van den Berg vertelt over zijn bezoek aan de FSC-bossen in Suriname en Brazilië. Hij zag met eigen ogen hoe de tropische bossen bedreigd worden, met alle gevolgen voor het wereldwijde klimaat. De Engelse architect Andrew Waugh stelt dat hout het bouwmateriaal van deze eeuw is. Hij is één van de belangrijkste pioniers in de houtbouw en presenteert prachtige gebouwen die hij uitsluitend in hout uitvoert. Na deze twee sprekers is het woord aan Joris Thijssen, directeur van Greenpeace Nederland. Hij doet een oproep aan FSC Nederland en partners om in te zetten op vernieuwing en duurzaam bosbeheer te koppelen aan de bestrijding van klimaatverandering.

Na het plenaire deel volgens de Speakers Corners. Deelnemers aan deze middag kunnen kiezen uit twee onderwerpen. Onderwerpen die voorbij komen zijn urban mining, de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG), FSC-gecertificeerd rubber, klimaatbeheer in de financiële sector en natuurlijke kapitaal in euro’s. Aanmelden voor het event kan door een mail te sturen naar info@fsc.nl

Nadere informatie:
www.fsc.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X