8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

FSC Event

UTRECHT – FSC bestaat 25 jaar. De organisatie nodigt belangstellenden daarom uit om dit te vieren tijdens het FSC Event op donderdag 23 mei. De locatie: Heerlijkheid Marienwaerdt te Beesd.

Diverse sprekers vertellen over het verleden, maar vooral ook wat er voor de deur staat en wat het belang van duurzaam bosbeheer is. Eén van de sprekers is Kim Carstensen, algemeen directeur van FSC International. Hij gaat in op de impact en de resultaten van FSC in de afgelopen 25 jaar. Maar hij kijkt ook vooruit en beschrijft waar volgens hem FSC samen met partners het verschil kan maken.

Tweede spreker deze middag is Christian Van Maaren. Hij is een vooruitstrevende denker die ervan overtuigd is dat de krachten gebundeld moeten worden om positieve veranderingen te creëren. Met ‘Excess Materials Exchange’ helpt hij bedrijven om inzicht te krijgen in hun waardeketens. Zo worden (voorheen) overtollige materialen gekoppeld aan nieuwe toepassingen, producten en innovaties. Dit beidt economische voordelen en draagt bij aan de noodzakelijke overgang naar een circulaire economie en een duurzame wereld.
Derde spreker voor de pauze is Eosta directeur, Volkert Engelsman. Hij vertelt een inspirerend verhaal over True Pricing en het zichtbaar maken van verborgen kosten in de economie. Onder het merk Nature & More is hij al jaren aanjager van transparantie en duurzaamheid in de voedselketen. Hij loopt voorop in de transitie naar duurzame en verantwoordelijke productie.

Na de plenaire sessies zijn er verdiepingssessies over onder andere het waarderen van ecosysteemdiensten van het bos, de impact van FSC in de tropen en biobased bouwen. Ook de technologische en digitale ontwikkelingen binnen FSC komen aan bod.
Het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden.

Nadere informatie: www.fsc.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X