0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Franse beurs met focus op hout

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

NANTES – De voorbereidingen van de aankomende beurseditie van de Carrefour International du Bois zijn in volle gang. De beurs onderscheidt zich van andere houtbeurzen, omdat het zich volledig focust op het product hout: gezaagd, constructie, plaatmateriaal en bewerkt voor speciale toepassingen, zoals parket of gevelbekleding.

Van 30 mei tot en met 1 juni 2018 vormt de Europese houtvakbeurs een internationale etalage waar alle marktspelers van de houtsector gedurende drie dagen van uitwisseling, zakelijke ontmoetingen en informatie bijeenkomen in Nantes (Frankrijk). “En daarmee zijn we uniek in Europa”, zegt Samantha Padden, namens de beursorganisatie verantwoordelijk voor de promotie van het evenement. “Die focus betekent dat hier in deze drie dagen heel veel expertise aanwezig is. Het is een internationaal gebeuren. Ruim een derde van onze exposanten komt van buiten de Franse landsgrenzen en de vorige editie in 2016 telden we ruim tienduizend bezoekers uit tachtig landen. In 2016 waren 47 exposanten uit België aanwezig op de beurs. We verwachten dit jaar weer hetzelfde aantal. Er komt dus veel kennis naar Nantes.”

Focus op inhoud

Elke twee jaar wordt de Europese houtvakbeurs in Nantes georganiseerd door Atlanbois (vierhonderd leden tellende branchevereniging voor de promotie van hout in de Pays de la Loire ) en de Grand Port Maritime de Nantes St Nazaire. Het feit dat de organisatie van de beurs in handen is van een branche-organisatie is, zoals Padden het verwoordt een groot voordeel. “We hebben geen commercieel belang. We focussen puur op inhoud. Dat vinden de bezoekers onder andere terug in het lezingenprogramma. Dit jaar verwelkomen we veel nieuwe exposanten die onderdeel willen uitmaken van de 2018-editie. We hebben als beursorganisatie een standgrootte van maximaal 36 vierkante meter afgesproken. Dat betekent dat de kleine bedrijven niet in de schaduw van de grote komen te staan”, aldus Padden. Vanuit Nederland en België mag de beurs zich de laatste jaren verheugen op een flinke stijging van het aantal bezoekers.

Van de exposanten is ruim 20 procent actief op het gebied van zagerijen. 27 Procent is werkzaam binnen de constructietechnieken en 16 procent begeeft zich in de houthandel. 9 Procent is actief binnen de handel in plaatmaterialen en 7 procent werk in de parketindustrie.

Nevenprogramma

Naast de exposanten omvat de beurs een uitgebreid nevenprogramma. Er vinden meerder conferenties en presentaties plaats, die deels worden georganiseerd door de Franse branche-organisatie en deels door relaties, zoals kennisinstituten. Ook zullen diverse exposanten tijdens lezingen en presentaties hun expertise delen met het publiek. Een conferentiecyclus ‘Houttechnieken en -oplossingen’ vindt plaats in hal 4. In deze hal vindt de bezoeker informatie, actualiteiten, cijfers en technieken over ontwikkelingen voor de houtindustrie, bestemd voor adviseurs, eigenaren van gebouwen, bouwbedrijven, ontwikkelaars, onderzoekbureaus, en timmerlieden.

Innovatie: hal 1

In samenwerking met onderzoeks- en opleidingsinstellingen wordt een nieuwe ruimte georganiseerd met informatie over technische ontwikkeling, nieuwe machines en methodes voor virtual reality simulatie of 3D impressie.

Voor meer beursinformatie en het aanvragen van toegangsbadges (vanaf maart 2018) kunnen geïnteresseerden terecht op www.timbershow.com. In Nederland wordt de vakbeurs Carrefour International du Bois 2016 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (telefoon: 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl)

- Advertisement -

Laatste nieuws

X