0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Forest50 2020: het aftellen is begonnen

UTRECHT – Welke bouwer maakt het meeste werk van de inkoop en toepassing van duurzaam FSC-gecertificeerd hout? En welk bedrijf communiceert daar actief over naar klanten en relaties?

Op woensdag 9 september maakt FSC Nederland de resultaten van de Forest50 2020 bekend. In deze jaarlijkse ranking van de vijftig grootste bouwbedrijven in Nederland staat duurzaam houtbeleid centraal.

Dit jaar zijn er twee veranderingen in de top 3. Nieuwe criteria zorgen voor een aantal bijzondere verschuivingen in de lijst. Bedrijven die zich hard maken voor meer biobased materialen in de bouw krijgen extra punten. De winnaar wordt beloond met een podcast. In een uitgebreid gesprek kan de winnaar zijn of haar visie op duurzaam houtgebruik toelichten om zo ook andere bedrijven in de bouw te inspireren. Het is de inmiddels de zesde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Over Forest50

De Forest50 van FSC Nederland rangschikt de grootste vijftig bouwbedrijven in Nederland op de toepassing van en communicatie over duurzaam hout. Dit jaar alweer voor de zesde keer. Dankzij de Forest50 kunnen opdrachtgevers kiezen voor die bouwbedrijven die aantoonbaar goed presteren met betrekking tot de inkoop en toepassing van duurzaam hout. Met deze ranking wil FSC Nederland een impuls geven aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen. De toepassing van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X