0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Foreco werkt aan horizonverbreding

DALFSEN – Dit jaar bestaat Foreco Houtproducten 35 jaar. Het bedrijf dat in 1983 met twintig mensen startte heeft nu ruim honderd medewerkers. Ook het werkterrein is enorm uitgebreid en de relaties eveneens. Voor Foreco is het lustrum reden om de medewerkers horizonverbreding te geven op unieke wijze. Alle medewerkers die dat willen, en dat zijn de meeste, kunnen een leertrip naar een buitenlandse partner maken.

En zo gaan de Foreco mannen en vrouwen in groepen van 12 tot 15 mensen naar bedrijven in België, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Engeland. Voor een heel aantal is dit de derde keer, want inmiddels is dit sinds het 25 jarig bestaan een 5-jarige traditie geworden.
“Onze mensen komen in een kleine groep op locaties waar ze anders nooit zouden komen”, aldus Peter Swager, directeur van Foreco. “Ze spreken mensen waar Foreco wekelijks zaken mee doet en waarmee de contacten altijd via mail of telefoon verlopen. Ze gaan elkaar beter begrijpen en zien welke mogelijkheden er nog zijn die ze niet kennen. Omdat Foreco ook een vestiging in het Zuid Hollandse Noordeloos heeft, bestaat elk groepje uit mensen van de beide bedrijven. En uiteraard gaan ook de mensen van het zusterbedrijf IJreka Speeltoestellen mee. Ook die vermenging van de verschillende bedrijfsonderdelen heeft een groot leereffect.”

Tweede generatie

Het reisaanbod is veelzijdig. Er worden zagerijen bezocht, maar ook de spectaculaire houtoogst in Zweden. De Tsjechische deurenfabriek van Weekamp uit Dedemsvaart staat eveneens op het reisprogramma. Het zijn intensieve trips van vier tot vijf dagen waarin elke nacht een ander bed wacht. Maar het loont, want de mannen en vrouwen komen met een schat aan indrukken terug. “Onze mensen krijgen nieuwe inzichten en ideeën en dat is in een snel veranderende wereld belangrijk. We gaan naar bedrijven die op topniveau presteren en dat is een voorbeeld voor ons allemaal, wij willen daar ook bij horen. Dan is het goed om geïnspireerd te worden”, schetst Swager het karakter van de reizen. Swager organiseert veel zelf, maar heeft ook veel medewerking van de zakenrelaties over grens. Ze kennen elkaar al jaren en dat geeft een band. Dat wordt op deze manier ook aan de medewerkers doorgegeven. Dat een bedrijf 35 jaar bestaat en dat je daar bij stil wilt staan is prima, maar het gaat om de toekomst. Foreco gaat nu de tweede generatie Swager in met twee gedreven broers, Gert en Klaas Jan. Zij hebben ook hun deel in de reisorganisatie en zien in deze trips een gelegenheid om het samen optrekken met honderd collega’s nog meer inhoud te geven.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X