-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Foreco levert hout voor parkeergarage

DRIEBERGEN-ZEIST – Veel parkeergarages zijn afzichtelijke bakken van beton, maar in Driebergen-Zeist doen ze het anders. Daar werd vrijdag 18 oktober de nieuwe parkeergarage in het stationsgebied opgeleverd. Deze parkeervoorziening, goed voor 600 parkeerplekken, is voorzien van houten lamellen en natuursteen. De garage is een ontwerp van Groosman Architecten. Foreco Dalfsen leverde het hout.

Voor de herontwikkeling van het stationsgebied ontwierp Groosman Architecten de eerste energie-neutrale parkeergarage van Nederland met een hoog comfort- en veiligheidsniveau. Dankzij de houten lamellen en het gebruik van natuursteen sluit het gebouw perfect aan op de omgeving. Extra aandacht is uitgegaan naar de hoofdentree, waar het karakteristieke spel van lamellen is doorgezet. De vide maakt alle verdiepingen zichtbaar en biedt overzicht.

De garage werd in slechts honderd werkdagen gerealiseerd. De opdrachtgever koos nadrukkelijk voor een gevelbekleding met houten lamellen. Daarbij viel de keus op de SafeWood ‘collectie’ van Foreco. De keuze voor hout past in het duurzame concept van de garage. SafeWood is brandvertragend. Het hout is met behulp van polymeren beschermd. Het behoudt daarbij de oorspronkelijk kleur en structuur en de impregnering is zeer bestendig, zodat de verwering van het hout maar zeer langzaam verkoopt. Afwerken met verf of andere beschermende lak, olie of beits is niet nodig. Ook zorgt de impregnatie voor een brandwerendheid van ongeveer 40 jaar.

Foreco heeft in totaal 150 kubieke meter aan grenen houten lamellen geleverd in de afmeting van 43 bij 99 millimeter en wisselend in lengte van 2.47 tot 3.32 meter. De lamellen zijn op een stalen achterconstructie bevestigd via een blinde vernageling met rvs-schroeven. Zo ontstaat er een reliëf in het gevelbeeld dat verder wordt versterkt door de luiken die haaks op de gevel zijn geplaatst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X