4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Finsa presenteert uitbreiding decorcollectie

AMSTERDAM – Melamine en HPL zijn materialen die zich uitstekend lenen voor interieurtoepassingen. Maar de smaak van de consument evolueert continu. Vandaar dat FINSA elk jaar haar ‘Gama Duo’ decorcollectie met enkele noviteiten uitbreidt en met uitdagende, frisse en vernieuwende designs op de proppen komt.

FINSA is de oudste MDF- en spaanplaatfabrikant op het Iberisch schiereiland, en tevens één van de belangrijkste producenten van houtproducten in Europa. Gestart in 1931 met een kleine zagerij, beschikt het familiebedrijf intussen over zeventien verkoopkantoren en twaalf productielocaties. Men kan er terecht voor MDF, spaanplaatspecials en de ‘SuperPan’-reeks. Maar ook op vlak van melamine en HPL staat FINSA zijn mannetje. De ‘Gama Duo’ decorcollectie omvat immers meer dan 170 verschillende decoren. Die zijn weer onderverdeeld in drie categorieën: unikleuren, fantasiedecoren en houtdecoren. Dit alles is beschikbaar met tien verschillende structuren. Door het aanzienlijke aanbod dragerplaten heeft FINSA een grote hoeveelheid decoratieve oplossingen.

Novedades

Elk jaar worden er nieuwe decors aan de ‘Gama Duo’ collectie toegevoegd en speelt FINSA in op de laatste trends, ook wel de ‘Novedades’ genoemd. Dit jaar is er de ‘Roble Hércules, waar de natuurlijke tint van hout boven komt drijven. De ‘Old Oak’ is geïnspireerd op het meubilair uit de jaren vijftig. ‘Nassar Wood’ verwijst naar verre oorden en het ontwerp van ‘Roble Dafne’ komt tegemoet aan de sterke vraag naar een wit getinte houtkarakter in kindermeubels. De ‘Aura Pine’ is een, op een dennenboom geïnspireerde look, gevormd door smalle stroken en een intense witte tint. ‘Malva Talco’ en ‘Verde Talco’ zijn kalkachtige kleuren die zacht en koel ogen: interessant voor elk interieur. Ook het neutrale ‘Mineral Grey’ komt in alle ruimtes tot zijn recht. ‘Mármol Blanco’ is een chique design dat voor helderheid, puurheid en rust zorgt. ‘Selene Gris’ is een grijstint in combinatie met een leerstructuur en de ‘Terrazo Mix’ is geïnspireerd op het bekende Italiaanse plaveisel. Bij ‘Ombré Crema’ gaat FINSA buiten de gebaande paden: het is immers een ontwerp die over de hele plaat enigszins van kleur verandert.

Dragerplaat

De ‘Gama Duo’ decorcollectie wordt standaard geleverd op SuperPan. Dit is een plaat die speciaal is ontwikkeld door FINSA en bestaat uit de combinatie van een kern van houtspaanders en twee HDF-toplagen. Het geheel wordt als één product vervaardigd, waardoor de voordelen van beide materialen worden gecombineerd: een perfect oppervlak en een zuiver zaagresultaat. Uitbrekende spaanders behoren tot het verleden, wat SuperPan erg geschikt maakt voor veredeling. De fijne toplagen zijn zeer geschikt om direct te coaten of te verven. De collectie heeft een FSC-certificaat.

FINSA heeft een app ontwikkeld waarmee de klant de meer dan 170 decoren kan bekijken en waarmee hij zelf samples kan aanvragen. De app is gratis te downloaden via App Store of Google Play.

Nadere informatie is te verkrijgen via Baars & Bloemhoff. Het bedrijf heeft standaard zeventig decoren op voorraad liggen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X