2.2 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Fabrikant van de Toekomst 2021

EDE – Alle fabrikanten die actief zijn voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector, kunnen meedingen naar de prijs ‘Fabrikant van de Toekomst 2021’. Op 2 maart 2021 opent branche-organisatie voor de toeleveringsbedrijven voor de bouw, de Koninklijke Hibin, de inschrijving. Een vakjury onder leiding van Marjet Rutten beoordeelt fabrikanten op innovatieve processen of producten die de afgelopen twee jaar zijn geïntroduceerd.

Deelname is mogelijk in vier categorieën, die gekoppeld zijn aan de strategische doelen van Koninklijke Hibin: Versnelling van de bouw en renovatie-opgave, Minder primaire grondstoffen, Data voor stroomlijning van de bouwsector en Hindervrije bouwlogistiek. Naast de award voor de overall winnaar is er een award per categorie. Daarnaast is er een publieksprijs op basis van een online enquête onder regie van USP Marketing Consultancy.

Netwerk van de bouwtoelevering

Deelname in vier categorieën sluit aan bij de in 2019 opgestelde strategie van Hibin. Die strategie is gebaseerd op vier maatschappelijke opgaven die deel uitmaken van de dagelijkse praktijk van leden. Het zijn opgaven waarbij de bouwtoelevering een bijdrage kan leveren door inzet van haar kennis, positie en rol. De Hibin-strategie is gebaseerd op transparantie en samenwerking. Hibin manifesteert zich daarom nadrukkelijk als Netwerk van de Bouwtoelevering. De verkiezing van de Fabrikant van de Toekomst geeft extra aandacht voor innovaties die de gezamenlijke doelen dichterbij kunnen brengen. Hibin-directeur Peter van Heijgen over de Fabrikant van de Toekomst 2021: “We willen langs deze weg meer aandacht genereren voor product- en procesinnovaties bij fabrikanten van bouwmaterialen. Tegelijkertijd hopen we onder meer ook in contact te komen met start-ups waarmee we in de toekomst wellicht kunnen samenwerken aan onze strategische doelen.”

Winnaar 2018

In 2018 werd Weekamp Deuren uitgeroepen tot Fabrikant van de Toekomst. De broers Johan en Richard Weekamp blikten een half jaar later terug in een interview: “Onze verkiezing heeft tot veel publiciteit geleid. We hebben nog nooit zo’n mooie prijs gewonnen. Klanten reageerden heel positief. Maar ook intern was het een enorme opsteker. Er was echt een jubelstemming, omdat een onafhankelijke partij liet zien hoe goed wij scoren bij onze partners.”

Fabrikanten die bekend zijn bij Koninklijke Hibin, krijgen een uitnodiging om mee te doen. Andere fabrikanten kunnen via www.hibin.nl een deelnameformulier downloaden. Inzenden kan tot en met 2 april 2021. Eind april maakt de jury de genomineerden bekend. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Hibin-evenement Samen aan de Slag op 8 juni 2021 bij Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Dan start ook de campagne voor de publieksprijs, waarnaar alle genomineerden meedingen. De online enquête die daarvoor door USP Marketing Consultancy is opgesteld, wordt van 8 juni tot en met 2 juli opengesteld.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X