9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Expostand over natuurinclusief bouwen

KAMPEN – Met elkaar kunnen we zorgen voor meer groen in de bebouwde omgeving. Dat is niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook om de veranderingen in ons klimaat op te vangen. Dat kan onder andere door natuurinclusief bouwen. De gemeenten Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Dalfsen en Staphorst vinden dit belangrijk. Daarom is er een expostand voor bewoners uit deze regio die van 3 oktober tot 16 oktober staat in het gemeentehuis van Kampen.

Natuurinclusief bouwen kan bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen. Wie gaat bouwen of verbouwen, kan nestplaatsen voor vogels en vleermuizen inbouwen. Insecten, vlinders en vogels kun je aantrekken door beplanting of een groen dak. In de expostand zijn voorbeelden te vinden. Ook zijn filmpjes te zien waarin bewoners uit een wijk vertellen over hun natuurinclusieve maatregelen, maar er komen ook een projectontwikkelaar en een landschapsarchitect aan het woord.

De expostand wordt donderdag 3 oktober geopend voor publiek door wethouder Irma van der Sloot (17.45-18.15) in de hal van gemeentehuis Kampen. Voorafgaand daaraan is er een workshop voor experts bouwen en natuur: architecten, aannemers, ontwikkelaars, raadsleden, ambtenaren en bestuurders. Er is ook een workshop voor vrijwilligers, georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel.

Nadere informatie: www.hetoversticht.nl/natuurinclusiefbouwen

- Advertisement -

Laatste nieuws

X