-1.6 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

EVD-dagen voor meubelmaker en interieurbouwer

HAARLEM – Koninklijke CBM organiseert in samenwerking met SKH weer een tweetal EVD-dagen bij SKH in Wageningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de EVD-dagen op woensdag 30 maart (ochtend/middag) en donderdag 31 maart 2021 (ochtend).
Tijdens deze dagen ondersteunt een deskundig adviseur van SKH de aangemelde bedrijven in een dagdeel één op één bij het invullen van de inventarisatie, het maken van de beoordeling en het plan van aanpak. Deze adviseur heeft ook kennis van afzuiginstallaties en de eisen voor explosieveiligheid.

Het hebben van een EVD (explosieveiligheidsdocument) en het uitvoeren van een inventarisatie voor brand- en explosierisico’s, is verplicht voor bedrijven waar houtstof vrijkomt bij werkzaamheden. Wanneer het EVD ontbreekt, keren verzekeringsmaatschappijen soms niet uit bij een brand of explosie. De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) kan hier ook op controleren.

Voorwerk

Voorafgaand aan de EVD-dag moet het bedrijf de huidige situatie op de werkvloer aan de hand van foto’s in kaart brengen. Het gaat daarbij om foto’s van machines, houtstofafzuiging en indien aanwezig de spuiterij. Dit voorwerk moet ruim op tijd bij SKH worden aangeleverd.

Kosten en aanmelden

CBM leden betalen 695 euro (excl. btw). Niet-leden kunnen gebruik maken van de diensten voor 795 euro (excl. btw). Indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft dan dienen deze vestigingen zich apart in te schrijven. Voorgenoemde kosten zijn per vestiging.

Meld je op tijd aan bij Nelleke Versloot, versloot@cbm.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X