-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 gepresenteerd

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

NIEUWEGEIN – Tijdens de studiedag ‘brandveilig transformeren’ van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) is de nieuwste uitgave ‘De essentiële bouwkundige controlepunten’ 2017/2018 gepresenteerd. De uitgave helpt bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bestemd voor iedereen die belang heeft bij een brandveilig gebouw zoals gebouweigenaren, gebruikers, huurders, architecten, adviseurs, risico beheersingsmedewerkers, Bouw & Woningtoezicht en toeleveranciers, verzekeraars en makelaars.

‘Essentiële bouwkundige controlepunten’ is een uitgave van Brandveilig Bouwen Nederland en is samen met Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland gemaakt. De alweer twaalfde editie is door Marcel Koene namens het projectteam van de uitgave uitgereikt aan Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, Joric Witlox, voorzitter BBN en dagvoorzitter Martina Smit. Zij is advocaat verzekeringsrecht. Zij vraagt zich vanuit maatschappelijk perspectief af of nu BBN sinds 25 jaar de stakeholders attendeert op en doordringt van essentiële bouwkundige controlepunten, we eigenlijk niet zouden moeten spreken over ‘vanzelfsprekende bouwkundige controlepunten’. “Zodat je als bezoeker en gebruiker van een pand er op mag vertrouwen dat deze punten gecontroleerd zijn”, aldus Smit.

De uitgave ‘Essentiele Bouwkundige Controlepunten 2017/2018’ kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige uitgave. Zo is er meer aandacht voor controlepunten bestaande bouw, is er een uitgebreid hoofdstuk toegevoegd over Rook Warmte Afvoer en een nieuw stuk over horizontaal geplaatste daklichten.

De uitgave ‘Essentiële bouwkundige controlepunten 2017/2018’ is te downloaden van www.bbn.nu. Op deze website zijn ook gedrukte exemplaren te bestellen.

.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X