3.1 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Een boom voor elke werknemer

DE MEERN – Ter ere van Wereld Milieudag heeft Xerox de samenwerking aangekondigd met de Arbor Day Foundation om bijna 23.000 bomen te planten. Dat is één voor elke Xerox-werknemer Xerox draagt zo bij aan de wereldwijde inspanningen van de non-profit organisatie op het gebied van herbebossing. Tegelijkertijd worden Xerox’ werknemers voorgelicht over hoe zij een betekenisvol verschil kunnen maken voor het milieu.

Het partnerschap valt samen met de aandacht die dit jaar op Wereld Milieudag wordt besteed aan de voortzetting van het VN-decennium voor het herstel van ecosystemen, een wereldwijde missie om miljarden hectares, van bossen tot landbouwgrond, nieuw leven in te blazen. “Partners als Xerox helpen ons de schaal te bereiken die nodig is om met bomen een betekenisvolle impact te hebben”, aldus Dan Lambe, CEO van de Arbor Day Foundation. “Om een verschil te maken zijn er organisaties nodig van alle soorten en maten die de handen ineenslaan.”

De Arbor Day Foundation heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet om bijna 500 miljoen bomen te planten door middel van inspanningen die wereldwijd de bossen en gemeenschappen die dat het hardst nodig hebben, verbeteren.

De herbebossingsinspanningen zullen plaatsvinden in Brits-Columbia, Canada; Eglin Air Force Base, Florida.; Community Forest Trust, Verenigd Koninkrijk; en Accion Andia, Andesgebergte.

 

Nadere informatie: arborday.org.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X