-1.6 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duurzame stap met wit dak

GROU – De Mar is de innovatieve voorloper als het gaat om houtskeletbouw in Nederland. Er wordt in de fabriek al decennia lang gewerkt aan de meest nauwsluitende daken, vloeren, wanden. Het bedrijf is doorlopend bezig om de producten te verduurzamen. Betere materialen, maar ook voor wat betreft isolatie. Maar ook voor wat betreft de eigen productielocatie in Grou zit de houtskeletbouwer niet stil.

Qua eigen duurzaamheid zet de houtskeletbouwer momenteel vindingrijke stappen door onder andere het wit maken van het eigen dak. Het dak, dat na 23 jaar eigenlijk compleet aan vernieuwing toe was, wordt nu wit gemaakt in plaats van afgevoerd. In de zomer creëert De Mar hierdoor een koelere werkomstandigheid voor de medewerkers. Daarnaast is het nodig voor de plaatsing van zonnepanelen om het dak gegarandeerd waterdicht te krijgen. Na de plaatsing van zonnepanelen kan het dak immers niet meer gerepareerd worden. Om oververhitting van panelen te voorkomen was het nodig de temperatuur omlaag te brengen. De isolerende coating levert een besparing in het energieverbruik op tot maar liefst 40 procent. Het ThermaCote® is daarnaast milieuvriendelijk en dekkend op alle ondergronden.

De temperatuur op het dak is behoorlijk omlaag gegaan van gemiddeld 57 naar 25 graden Celsius. Dit komt door de speciale formule van ThermaCote® (www.thermacote.eu.) en een concentratie van ongeveer 80 procent keramische deeltjes. “Een heel goed resultaat dat boven onze verwachting uitstijgt”, zegt algemeen directeur Klaas Droog.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X