-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duurzame bouwproject voor prestigieuze prijs

HOUTEN – Tijdens het 13de World Architecture Festival, dat van 2 tot en met 4 december wordt gehouden in Lissabon, wordt ook dit jaar weer de zogeheten Best Use of Certified Timber Prize uitgereikt. Architecten en projectteams kunnen zich aanmelden om mee te dingen naar deze prijs. Aanmelden kan tot 22 mei.

Met de prijs worden architecten en projectteams beloond voor het gebruik van gecertificeerd hout als het belangrijkste bouwmateriaal voor hun gebouw. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is dit jaar voor de derde keer op rij sponsor van de prijs.

Vorig jaar werd het Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC) in West-Australië van Iredale Pedersen Haak architecten en Advanced Timber Concepts Studio als winnaar gekozen. De gerenommeerde jury, bestaande uit Mark Thomson (Eco Effective Solutions), Keith Bradley (Feilden Clegg Bradley Studios), Jonathan Coote (Warren & Mahoney) en Hattie Hartman (Architects’ Journal) koos het Australische project uit 39 inzendingen, afkomstig uit achttien verschillende landen.

Aanmelden voor de prijs is simpel. Is het project voor het World Architecture Festival al aangemeld in één van de achttien categorieën die vallen onder de noemer ‘voltooide gebouwen’, dan kan het project ook in aanmerking komen voor deze duurzaamheidsprijs. Bij de aanmelding moet dan wel een extra vakje ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’ worden aangevinkt. Deze optie is te vinden onder het kopje ‘Extra projectprijzen’. Gebruik van gecertificeerd hout is uiteraard een voorwaarde voor het winnen van deze prijs.

PEFC kijkt ernaar uit om samen te werken met architecten, ontwerpers en bouwteams over de hele wereld en hoopt ook dit jaar weer fantastische gebouwen te zien, gemaakt met hout uit duurzaam beheerde bossen.

Aanmelden kan via de site www.worldarchitecturfestival.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X