1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duurzaamheidslabel Level geactiveerd

De Europese branchevereniging FEMB (European Office Furniture Federation) presenteert het duurzaamheidscertificaat Level. Alle info over het label is nu online te vinden. Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de wereld van het projectmeubilair. Niet vreemd dus dat de FEMB, de paraplu-organisatie van de Europese branchevereniging van kantoormeubelbedrijven, zich gedurende de afgelopen jaren intensief met dit onderwerp heeft beziggehouden. Resultaat is het certificaat Level.

Level is een Europese duurzaamheidscertificering voor de kantoormeubelindustrie, gebaseerd op onder meer Europese wetgeving en de vigerende principes van duurzaam inkopen. Binnen de Level-certificering is er aandacht voor aspecten als het materiaalgebruik, de gezondheid van de gebruiker, implicaties op het gebied van energie en maatschappelijke impact van meubelproductie en -verkoop.

De FEMB benadrukt dat Level een onafhankelijk certificaat is, dat wordt uitgereikt op basis van tests door onafhankelijke instituten. Er is ondertussen reeds een aantal producten op de markt dat het Level-certificaat mag dragen. Het betreft producten van de aanbieders Haworth, Interstuhl en (vooral) VS.

Met de informatievoorziening via de website hoopt de FEMB het enthousiasme voor het duurzaamheidscertificaat – en daarmee het aantal gecertificeerde producten – verder aan te wakkeren. “Het Level-cerftificaat is geen gewone standaard voor duurzaamheid”, benadrukt Roman Przybylski, voorzitter van de FEMB. “We willen er afnemers en gebruikers van projectmeubilair een richtlijn mee bieden. Hiermee ondersteunen we tegelijkertijd de fabrikanten in hun streven om duurzaam en verantwoordelijk te handelen.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X