8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duurzaam Droomhuis op consumentenbeurs

VIJFHUIZEN – Nederland gaat van het aardgas af. De belangstelling voor verduurzaming van woningen is ongekend hoog. En het aantal vragen ook. Consumentenbeurs Huis & Energie, georganiseerd door het duurzame eventbureau Good! in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal presenteert het Duurzaam Droomhuis.

Waar begin ik met verduurzamen? Wat zijn de kosten? Waar vind ik betrouwbare en onafhankelijke informatie? Nederlanders die hun huis of appartement willen verduurzamen en hierover advies vragen, krijgen vaak tegenstrijdige adviezen te horen. Milieu Centraal is betrokken bij de beurs om onafhankelijk antwoord te geven op veel van de vragen.
Suzanne Hoogers, expert Energie in Huis van Milieu Centraal: “Huis & Energie is er voor alle mensen die energie willen besparen en de komende jaren hun woning gaan verduurzamen, maar niet precies weten waar ze moeten beginnen. Op de beurs bieden wij inspiratie en helpen we met een concreet stappenplan. En dan blijkt verduurzamen soms makkelijker dan gedacht.”

Zien en ervaren

In het centrum van de beurs komt het Milieu Centraal Duurzaam Droomhuis te staan. Een levensgroot huis waar alle duurzame producten, van ledlampen tot warmtepompen, te zien en te horen zijn. “Van de elektrische auto voor de deur tot de zonnepanelen op het dak, en van isolatie tot warmtepompen: in het Duurzaam Droomhuis kunnen consumenten deze producten zelf zien en aanraken,” aldus Suzanne Hoogers. “Bezoekers krijgen in het huis algemene voorlichting over de toepassing van de producten, de kosten en besparingen en wat het oplevert voor het milieu. Ook zijn adviseurs aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden. Zo krijgen consumenten een beeld van wat zij in hun eigen huis kunnen toepassen en wat hen dat oplevert.”

Hulp bij de uitvoering

Op Huis & Energie komen experts en deskundigen samen om de consument te helpen een volgende stap te zetten. Meer dan honderd fabrikanten, leveranciers, installateurs, energiebedrijven én adviseurs staan klaar om antwoord te geven op alle vragen. Er zijn specialisten op het gebied van: zonne-energie, duurzaam verwarmen, verlichting, woningisolatie, elektrisch vervoer, ventileren, koelen, subsidies & financiering en persoonlijk advies.

Huis & Energie vindt plaats van 12 t/m 14 november in Expo Haarlemmermeer.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X