1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Duitsland versoepelt coronaregels

BERLIJN – Evenals in Nederland worden zowel Bundesweit als ook in de afzonderlijke deelstaten van Duitsland in versneld tempo diverse beperkingen opgeheven. Ook de Duitse regering waarschuwt voor te veel optimisme en nonchalance bij de naleving van de nog geldende maatregelen. Uiteraard gelden de regels ook voor Nederlandse bedrijven die in ons buurland actief zijn.

Ook in Duitsland is veel onduidelijkheid wat vanaf welke datum nu wel of niet mag. Er is een wirwar aan data voor het sociaal verkeer, maar hoe zit dat nu in Duitsland bij het uitvoeren van werkzaamheden? De belangrijkste regels op een rij:

Hygiënemaatregelen

Evenals in Nederland blijven de hygiëne maatregelen van toepassing; dus regelmatig de handen wassen en het houden van de anderhalve meter afstand. Bovendien is in Duitsland het dragen van een mondkapje verplicht. De quarantainemaatregelen zijn sinds 15 mei voor burgers uit de Europese gemeenschap opgeheven.

Mondkapjes

In musea, tentoonstellingsruimten, dierentuinen, bij rijlessen, winkels, openbaar vervoer en wachtrijen, maar ook wanneer tijdens de uitoefening van werkzaamheden de afstand van anderhalve meter niet mogelijk is.

Overnachten

Overnachtingen in hotels zijn nu weer toegestaan, echter niet met twee personen op een kamer, tenzij u overdag met uw collega als koppel samenwerkt.

Eten met collega’s

Vanaf 11 mei zijn de restaurants weer geopend waarbij de anderhalve meter maatregel van toepassing blijft voor personen uit verschillende huishoudens. Twee personen die niet tot dezelfde huishouding behoren mogen nu ook aan één tafel zitten.

Samen reizen

De weg van uw woonplaats naar uw werklocatie valt onder de categorie “dringend noodzakelijke beroepsmatige gronden”. Het samen reizen onder voorwaarden (mondkapje) is dus toegestaan. Het wordt echter afgeraden samen te reizen maar er is geen verbod.

Werken met meer dan twee personen in een krappe ruimte

Op bouw- en projectlocaties mogen indien niet anders mogelijk is meer dan twee personen samenwerken. Samenkomsten op basis van zakelijke- of beroepsmatige gronden worden gecategoriseerd als ‘verplicht noodzakelijk’. Wel dient bij een afstand van minder dan anderhalve meter een mondkapje te worden gedragen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X